Zelfgemaakte chocolade ijsjes

Eigenlijk heeft papa dit recept ontdekt, maar de ijsjes waren zo lekker, dat dit zeker het delen waard is.
IMG_20160516_190701
Het recept komt direct van Lekker en Simpel en het gaat erom dat je 20 gram chocopasta per 100 ml chocomel met elkaar mixt tot een heerlijk chocolade ijsje! Het mixen deden wij gewoon met een spatel, dat was al voldoende om de chocopasta uiteen te laten vallen en goed te laten mengen. 350ml chocomel (met 70g hazelnotenchocopasta) was hier genoeg voor 6 ijsjes (setje van Ikea). Het schijnt 6 uur van te voren in de vriezer te moeten, wij maakten ze al de dag van tevoren. Of Marcel dan.
De ijsjes waren zo lekker, dat ze wat mij betreft zelfs een Cornetto kunnen vervangen! Geen nep-chocoladesmaak, zoet genoeg en lekker romig!
Sorry voor de wazige foto’s, verkeerde instelling gebruikt…
IMG_20160516_184000
Maar alle credits voor Lekker en Simpel dus, ik zal eens verder rondneuzen op hun site.


Weten jullie nog fijne websites met lekkere dingen?

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven