Een beautydag met de boys

IMG_20160713_142405

Deze zomer doe ik mee met de Mama Challenge en de zesde activiteit luidt: houdt een beautydag met of zonder kind. Meteen denk ik aan mijn potjes nagellak en dr. Hoog maskertjes in overvloed, ooit gekregen bij een abonnement op Women’s Health. Een mooi moment om deze uit het stof te trekken. Eenmaal beneden met mijn prullaria leg ik de jongens uit wat voor leuks ik van plan ben. Ze kijken mij vervolgens vanachter hun tablet heel verdwaasd aan. Na hun ernstige bedenkingen over het tevergeefs enthousiast uitgelegde begrip ‘beautydag’ willen ze wel nagellak op hun nagels, maar geen maskertje. En mama gaan ze al helemaal niet vertroetelen met een maskertje of gekleurde nagels. Zelfs niet onder kliederen met make-up! Sorry, ik kan het dus niet spannender maken dan dit:

IMG_20160713_143916

We beginnen met het knippen van de nagels en het wegwassen van de rauwranden zodat ze een beetje toonbaar zijn. Een kleurtje is al gauw gekozen en iedereen denkt na over welk patroon ze graag willen aanhouden; iedere hand een andere kleur of iedere vinger wat anders? Alles mag.

IMG_20160713_141344

Even blazen…

IMG_20160713_141843

IMG_20160713_141642

En klaar!

IMG_20160713_142559

De kleurtjes komen van Hema en Essence. De fuchsia roze kleur is gekozen door Marc en Julian en moet ik beslist ROOD noemen. Buiten matchen de kleuren bij hun jas en de ‘Zinnia’ in de moestuin, dus maak ik nog wat foto’s ter verfraaiing van de blog. Lang mooi blijven de nagels niet, maar de lak zit er nog op tot de dag van vandaag. Inmiddels heeft alleen Lukas de nagellak er af laten halen. Marc en Julian vinden de nagellak helemaal geweldig!

IMG_20160713_161400   IMG_20160715_203806

Als beloning heb ik mezelf maar een maskertje gegeven.

IMG_20160713_143047

Nu had ik er wel meer van verwacht en gehoopt op een relaxerende gezichtsmassage, maar dat is tot nu toe nog niet aan mij besteed.


Een (eigenlijk veel leukere) beautydag voor jongens organiseerde Sandy op volgmama.nl. Want die tattoos zouden hier vast ook een groot succes zijn geweest! Maar scheren met scheerschuim zouden ze hier niet echt begrijpen denk ik, aangezien papa meestal met een flinke stoppelbaard rondloopt.

Een andere hele mooie blog van Josan op goodgirlscompany.nl die echt alles uit de kast trok met haar dochter en voor stralende foto’s zorgde.

Marguerita op marstyle.nl heeft de beautydag met haar twee dochters ook groots aangepakt en hebben duidelijk heerlijk zitten tutten en dat zorgde ook weer voor mooie kiekjes met heerlijke koppies van de twee fashionista’s.

9 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Marguerita schreef:

  Haha, nou wij waren ook met een half uurtje wel klaar hoor. Leuk dat je het met je jongens hebt gedaan 🙂 Geduld is idd niet een eigenschap die met beautydingen naar voren komt

 2. Volgmama schreef:

  Leuk dat ze nagelak op wilden hihi. Die foto’s spreken boekdelen. 🙂

 3. Merel schreef:

  Leuk dat ze gewoon hebben meegedaan met de nagellak! Ziet er mooi uit hoor.
  Alleen jammer van die gezichtsmassage…

 4. Marjon schreef:

  Haha leuk dat de jongens mee deden met nagels lakken.
  Mijn blog komt morgen online over deze challenge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *