YogiTea – Mijn ervaring

Merel en ik zijn momenteel een uitstapje aan het maken in de wereld van healthy en fitmoms. Alles naar aanleiding van een Strala Yoga Kids Event in Bussum, waar Merel hier over schrijft. Vervolgens kregen we een goodybag met allerlei producten in het kader van dit event, die we mogen testen. Merel is al aan de boekweitreep begonnen en ik, nou ja, Lukas, maakte de aftrap met glutenvrije snoepjes. Maar nu is het dan tijd voor mij en mezelf alleen, achter de laptop met een kop thee welteverstaan. Eigenlijk zou ik even in de kleermakerszit moeten plaatsnemen op het tapijt, want ik ben aan de Yogi thee begonnen.

img_20161121_201525

Wat is YogiTea?

YogiTea is gemaakt van specerijen die in verbinding staan met Indiase leer over een gezond, bewust en in balans leven. Het is een biologisch product, het wordt op de verpakking Women´s Tea genoemd en er staan zelfs yoga poses op het doosje om te oefenen, welke ik straks nog ga testen. Ik heb werkelijk nog nooit aan yoga gedaan, maar het lijkt me, zeker naast hardlopen, zeer nuttig. Ik heb werkelijk wel eens overwogen om op yoga te gaan, maar nu kind nummer vier kort geleden geboren is stel ik dit voorlopig uit.

Wat voor smaak heeft het?

De geur test ik als eerste en is net zo goed belangrijk voor de beleving van de essentie van deze theeDiepe compassie´):  deze is lekker, fris, een beetje passend bij dit herfstachtige weer. Een beetje exotisch, een beetje pepernootachtig… Het geurende zakje zou zo in mijn kledingkast kunnen hangen werkelijk waar. Ik denk dat dit komt door de geur van gember, welke ik op de één of andere manier relateer aan gezellig knus warm binnen zitten en genieten van bijvoorbeeld een lekkere maaltijd van een vriendin uit Arnhem die mij iets Surinaams voorschotelt met gember. Het pakje thee geeft aan: kruidenthee met gember, sinaasappelschil en kamille. Bij de ingrediënten zie ik nog allerlei andere fijne kruiden staan die ik al dacht te ruiken, waaronder kaneel, en kruidnagel. Mijn uiteenlopende geurbeleving is voor mij nu ook te begrijpen.

Ik ben een koffiedrinker, wat nu?

Normaal drink ik altijd koffie en alleen thee, nog uit een fluitketel, als ik ziek ben of als ik er ineens trek in heb. Smaakjesthee ben ik eigenlijk niet zo weg van. Deze thee heeft dus te maken met een lastig testpanel. Toch heeft deze thee de beproeving doorstaan kan ik je alvast verklappen.

Wat vind ik er van?

Thee drink ik normaal eigenlijk met twee suiker en een wolkje melk (I know…), maar deze thee is best lekker zonder dit alles. Met een heel klein beetje suiker zou deze helemaal perfect zijn voor mij. Maar, ik heb me kunnen beheersen en dat vind ik van deze thee echt heel knap. Een dikke aanrader dus.

11 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Merel schreef:

  Geloof dat ik deze tijdens het evenement op heb, te zien aan je beschrijving. Ga hem vandaag ook eens proberen, ben benieuwd! Wie weet maakt het me weer helemaal relaxed, kan ik wel gebruiken na afgelopen slapeloze nacht.

  1. Ramona schreef:

   Ai, sterkte Merel!

 2. Kim schreef:

  Wat leuk Ramona! Al die lekkere dingen reviewen. Ben benieuwd wat er nog gaat volgen! 🙂

  1. Ramona schreef:

   Het leek me ook echt wel iets voor jou!

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Hm, deze thee zou ik best eens willen proberen!

 4. Resaarcle schreef:

  Klinkt lekker! Ik ben nogzl verknocht aan hun Breathe Deep, die komt hier meteen uit de kast als ik wat keelpijn krijg en vaak kan ik dat virusje dan wel klein krijgen voor het iets vervelends wordt.

  1. Ramona schreef:

   Grappig die namen van de thee alleen al. Vast iets met menthol of eucalyptus ofzo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *