Duurzame en eerlijke kinderkleding van Pyanta

on

Kinderkleding is tegenwoordig niet duur meer. De verleiding is groot om bij de H&M of de Zeeman een berg kleding in te slaan voor weinig geld en weer een poosje vooruit te kunnen. Toch merk ik dat goedkope kleding vaak snel kapot of uit de vorm gaat en hup, in de prullenbak belandt. Zonde.

En bovendien doet kleding weggooien me iedere keer een beetje pijn, omdat dit op de groeiende afvalberg belandt wat niet goed voor het milieu is. (Net zo pijnlijk als de smurfen van de Plus en de HappyMeal-speeltjes van McDonald’s, maar dat is weer een aantal blogs verder…)

Duurzame kinderkleding

Een tijdje geleden ontmoette ik een jonge, hippe, leuke, ondernemende moeder die zelf kinderkleding maakt en verkoopt van biologisch katoen. Ik heb me even verdiept in haar webshop en ik ontdekte allerlei interessante eigenschappen van haar producten.  Het leukste vind ik nog dat ze deze kleding zo heeft ontworpen dat het mee kan groeien. Zo kan kleding dus langer meegaan.

Verder voldoen de stoffen en garens die zij gebruikt aan het GOTS-keurmerk dat staat voor Global Organic Textile Standard. Het katoen is dus niet alleen biologisch, maar het hele productieproces is milieuvriendelijk verlopen van plantje tot eindproduct waarbij er ook oog is voor het sociaal eerlijke aspect op de werkvloer: goede arbeidsomstandigheden, geen kinderarbeid en geen discriminatie.

Fietsjesbroek Pyanta kinderkleding - Kijk, mama!

10% korting + gratis verzending

Wil je dus eens kinderkleding kopen met een héél goed gevoel, dan moet je zeker eens op de site kijken van Pyanta. Bovendien viert de webshop vanwege hun vernieuwde site momenteel feest door 10% korting te geven mét GRATIS verzending én kans op een shoptegoed van 25 euro. Als je hierbij een kadootje in gedachten had, kan ze het ook nog heel persoonlijk voor je inpakken met kraftpapier. De actie duurt nog tot 17 mei.

Pyanta kado - Kijk, mama!

 

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    De kleding ziet er in ieder geval heel leuk uit moet ik zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *