Goedkope, lekkere kindertandpasta gezocht!

on

Goedkope, maar toch lekkere juniortandpasta. In mijn ogen gaan die twee niet samen, tenzij jullie nog een tip hebben.

Onze huidige tandpasta

De kinderen zijn hier fan van Elmex. Een lekkere frisse tandpasta die zelfs ik wel lekker vind ruiken als je mondjes moet poetsen. Drie euro per tube kost deze maar liefst. En in het kader van bezuinigingen wilde ik eens kijken of er nog iets anders was op de markt.

Kauwgomballensmaak

Vroeger gebruikten we Teletubbietandpasta van Prodent, maar na een tijdje vond niemand dat lekker meer. Bovendien leek het voor mij net alsof ik me twee keer per dag in een snoepjesfabriek begaf. Ik weet niet wat jullie vinden, maar ik vind het dus misselijkmakend vies. En helaas is dat bij vele andere merken ook het geval.

Miskopen

Afgelopen maanden heb ik tandpasta gekocht van Albert Heijn eigen merk (Mint Junior tandpasta, voor vanaf 5 jaar, 70 cent) en Kruidvat eigen merk (Ultradent tandpasta, 0-4 jaar en vanaf 5 jaar, 90 cent). Alledrie de soorten zijn geprobeerd en hebben daarna maandenlang onaangeraakt naast de kraan gestaan, maar gaan helaas nu weg. De kinderen vallen toch steeds terug op Elmex. Zelfs toen we geen Elmex hadden was het vier dagen lang drama en kocht ik gewoon weer een nieuwe tube.

‘Mama, deze is te pittig.’

Ik heb Marc wel eens de tandpasta voor grote kinderen laten proeven, omdat hij nu vijf jaar is, maar deze vindt hij nog ‘te pittig’. Hij en Ian gebruiken dus de leeftijd 0-4 variant en de oudste twee gebruiken wel de variant van 5 jaar en ouder. Grote mensentandpasta vinden ze ook nog niet lekker.

Aanbiedingen in de gaten houden

Voorlopig verander ik niet meer in tandpasta en moet ik toch vaker op de aanbiedingen letten. Zoals nu kun je twee tubes Elmex tandpasta kopen voor 4 euro bij Albert Heijn, dat scheelt weer.

Hebben jullie nog tips voor frisse tandpasta’s?

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Marije schreef:

    Hier zijn we fan van Zendium junior 5+ Zo lekker, dat ik soms stiekem er ook even mee poets. Geloof niet dat hij heel duur is. Maar spotgoedkoop is hij ook weer niet. De smaak van zoiets is wel belangrijk vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *