YES! Een Lidl kokospalm voor maar €5,99. En nu?

on

Jezelf verdiepen in de verzorging van een kokospalm na de leuke aanbieding van Lidl (slechts 6 euro voor deze eyecatcher!) is geen overbodige luxe. Hoe houd ik deze exotische plant in leven in ons Nederlands klimaat of onze huiskamers? Ik heb verschillende websites bekeken met ieder hun verhaal en kwam met mijn eigen extractie van informatie waarmee ik het avontuur aan ga met mijn nieuwe plant.

Kokospalm verzorging - Kijk, mama!

Temperatuur

Niet onder de 10 graden of onder de 18 graden is wat ik tot nu toe heb kunnen vinden. Kortom: ik zet ‘m nog niet buiten’ s nachts. Overdag kan de beauty wel naar buiten nu het zo warm is.

Luchtvochtigheid

Een hoge luchtvochtigheid van 70 tot 80% is belangrijk voor deze plant. Dat halen we binnen niet, maar in Nederland buiten wel. Bij droogte evt de bladeren nat sproeien. Zeker als je er toch voor kiest deze plant binnen te zetten

Geen tocht

Zet deze plant niet in de tocht (twee openstaande ramen/deuren tegen elkaar). Misschien zou een beschutte plek in de tuin ook beter zijn, zoals tegen een warme muur.

Zonlicht

De plant houdt van veel zonlicht, maar niet te direct. Dat vind ik wel een beetje lastig bij ons in de tuin want op het zuiden heb ik weinig indirect licht, tenzij ik ‘m onder de boom zet. Lijkt me nou ook weer niet optimaal. Ik houd’ m voorlopig in de zon en kijk het even aan.

Kokospalm verzorging - Kijk, mama!

Verpotten

De wortels willen de diepte opzoeken, dus verpotten lijkt me zinvol. Let erop dat de kokosnoot boven de aarde uitsteekt.

Lengte

Ik vermoed na enig zoekwerk, dat deze hooguit twee meter kan worden. Ze groeien hard als ze het naar hun zin hebben.

Leeft niet lang

Meestal overleven ze de winter niet, omdat het te droog is in onze huiskamers (denk aan de tropische luchtvochtigheid die ze gewend zijn). Buiten is het uiteraard te koud, maar binnen moet je vanwege de droogte dus dagelijks de bladeren sproeien. En of ik daar aan denk???

Kokospalm van Lidl - Kijk, mama!

Ik ga het avontuur aan met deze plant en laat het weten hoelang die het bij ons uithoudt. De actie van de Lidl met deze planten is net begonnen, dus wieweet staat er nog eentje voor je klaar.

PS: Wist je trouwens dat ik van hun ook de bananenplant heb gehaald enkele weken geleden? Ik ben benieuwd!

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Wat leuk! Die ga ik ook ff scoren bij de Lidl!

    1. Ramona schreef:

      En is het gelukt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *