Mijn tuin doet aan trendy teakhouten boomstamschijven

on

Boomstamschijven. Ze zijn helemaal hot en happening. Zet er drie scheve pootjes onder en je hebt een minimalistisch tafeltje waar je 100 euro voor mag betalen bij een meubelboulevard in Deventer (bron: marktplaats).

Boomstamschijven voor in de tuin

Omdat onze borders in de tuin – de stroken aarde langs het grasveld – waar onze zevenbladkwekerij  (thanks Barbara voor het mooie woord) inmiddels plaats maakt voor nieuwe plantjes, wil ik er zo min mogelijk doorheen lopen. Toch duikt zevenblad her en der nog op en om er bij te kunnen komen zou ik wat sta-plekken willen hebben in de borders.

Lopen over wortels beschadigt de plant het meest

Dit werd mij verteld door een kweker. Manlief presteert het zelfs om bovenop mijn nog op de vorige dag geplante courgetteplant te staan en tevens steel en blad te verpletteren. Tegels om in de tuin te kunnen staan helpen om dit soort wereldproblemen te voorkomen. Helaas associeer ik deze tuintegels met kleine zeshoekige witte grindtegels die menig 70-plusser in de voortuin heeft liggen (bron: een wandelingetje langs seniorenwoningen).

Teakhouten boomstamschijven van het Kruidvat

Gisteren haalde ik met menig ander weer eens een doosje hooikoortspillen op bij het Kruidvat en na uitgebreid struinen in de winkel (want geen kinderen) viel mijn oog op deze boomstamschijven in het actievak. Per stuk van 4 naar 2 euro! Ik haal de de hele schap leeg.

Boomstamschijven van teakhout voor in de tuin - Kijk, mama!

Kwaliteit

Alle negen zagen er onbehandeld uit en hadden geen tierelantijntjes. Er zaten karakteristieke scheuren en noesten in, maar leken wel sterk genoeg. Als je erop staat dacht ik één te horen scheuren, maar dat ligt denk ik ook aan de zachte ondergrond. Toch zijn ze zo’n twee centimeter dik. Ik probeer de tegels dus zo plat mogelijk en genesteld op de aarde te leggen.

Boomstamschijven van teakhout voor in de tuin - Kijk, mama!

Resultaat

Boomstamschijven zien er natuurlijk uit in de tuin. Bovendien lijkt het me ook leuk wat lantaartjes erop te plaatsen zoals Marije ook beschrijft in haar tuin. Ik ben benieuwd naar het effect!

De kinderen hebben ze in ieder geval al ontdekt en springen achter elkaar van de ene schijf naar de ander. Enkele actiestickertjes die ik vergeten was pronken nu op verschillende boomstammetjes in de tuin als markeringen.

Dus, mocht je nog een handeltje in meubels willen beginnen, haal dan zeker die teakhouten boomstamschijven bij het Kruidvat 😉

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Wij hebben ook zulke schijven in de tuin liggen. Bij onze buurman was een boom omgewaaid en wij mochten het hout hebben voor in kachel.

    Maar nu besef ik dat ik ze moet laten liggen zodat ik ‘on trend’ ben zoals dat heet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *