Irritante verpakkingen #1: de Plein Sud siroop van Lidl

on

Irritante verpakkingen. Welke ouder kent die nou niet? Als jij meestal degene bent die boodschappen haalt en vaak iedereen voorziet van de eerste levensbehoeften, dan kom je ze vast wel eens tegen: die niet los te krijgen doppen en afscheurende lipjes. Het schijnt dat producenten vaak minder aandacht besteden aan de praktische toepasbaarheid van de verpakking vergeleken met bijvoorbeeld de inhoud. En dat is te merken! Inspiratie genoeg om over te schrijven dus.

Lidl

Één van mijn favoriete winkels, dat wil ik toch even kort benoemen. Liefst haal ik daar de grote boodschappen voor de hele halve week (want twee keer karretje vol voor 6 personen in 7 dagen) mits er voldoende parkeerplek is voor een grote gezinsauto. (My, ze hebben in Nederland nog steeds niet van gezinsplekken gehoord)

Aanmaaklimonade is onmisbaar

Jarenlang drinken wij aanmaaklimonade van de Lidl (smaakt best goed). Sinaasappelsmaak is favoriet. Maar er was een tijd dat ik de limonade van de Lidl heb geboycot, wegens de dop. Want die dop is vreselijk irritant. Toch ben ik na een tijdje uit praktische overwegingen weer limonade van de Lidl gaan kopen bij de halfwekelijkse boodschappen. De dop kwam ik weer tegen. Jarenlang is er niks veranderd aan die vervelende dop.

Plein Sud Lidl siroop - Kijk, mama!

Een ogenschijnlijk niet los te krijgen dop met onverwachte wending

Wat gebeurt er als je de fles voor het eerst open wil trekken? Nou, het bovenste gedeelte gaat vrij makkelijk open. Maar dan: het lipje. Het lipje moet er (eenmalig) af, anders komt er nog niks uit de dop. Maar dat lipje, met dat ringetje, is zó irritant. De volgende scenario’s zijn bij mij gepasseerd:

 1. Je moet heel lang blijven trekken. Echt heel lang.
 2. Het lipje snijdt in je vinger.
 3. Het lipje breekt doormidden.
 4. Het lipje breekt eraf en de fles is nog dicht, waarna je er alsnog met een mes in moet meppen.
 5. De hele plastic bovenkant komt los en je kijkt de metalen fles in. Het lipje zit nog steeds vast aan je vinger en de dop kan nog niet gebruikt worden.
 6. Je krijgt hoe dan ook spetters op je witte T-shirt, handen, keuken en fles als het lipje of hele bovenkant los komt. Ogen gaan reflexmatig bij voorbaat al dicht ook (de ervaring leert).

Dus, Lidl Nederland. Graag betaal ik een paar centen extra voor een verbetering van het lipje in de dop. Who’s in?

4 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Anita schreef:

  Heellll herkenbaar!! Ik ram m altijd open met de achterkant van t bestek…

 2. Joyce schreef:

  Hahaha ik heb zelf nog nooit problemen gehad met het openmaken van het lipje. Maar we gebruiken dan ook niet zo vaak siroop. Misschien tref ik elke keer een goede 😉

 3. Liselotte schreef:

  Je hebt helemaal gelijk, echt een rottige verpakking. Bij mij is die fles een keer door de kamer gevlogen in een poging m te openen. En dat lukte toen net wel…

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Oh, deze herken ik zeker! Ik trek vaak het treklusje er af per ongeluk. Of inderdaad de hele dop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *