Een makkelijke traktatie voor achtjarige jongens

on

Lukas is jarig in de vakantie en mocht nu al trakteren. Dit keer echter geen gekopieerde traktatie van Pinterest of andere Facebookmoeders. Nee, dit keer moest het helemaal anders. Lukas wordt namelijk al acht. En wat zeg je dan, als je moeder je vraagt wat je wil trakteren?

Zakjes chips.

Hoe voelde dat voor mij, als moeder met de drang om te proberen er wat origineels van te maken? Geen ritje meer naar de Action of Heutink, geen late avonduurtjes tussen de wiebeloogjes en snippers papier? Geen wekker meer om half 6 om vervolgens in pyjama fruit te staan hakken en in chronologische volgorde door satéprikkers te rammen?

Wel prima.

Het is gewoon supermakkelijk! En Lukas maakte het me zelfs nog een beetje makkelijker: ´Mam, ik wil net als J. van die grote zakken met daarin blauwe en rode zakjes chips. Dan kunnen de kinderen die de blauwe niet lekker vinden, een rode pakken.´ Brings back old memories. Wie vond het als kind nou niet lekker om een zakje chips te krijgen op school? En Lays heeft die zakken chips. Precies genoeg voor de hele klas al je er twee koopt. En ze liggen nog op ooghoogte op de eerste chipsplank bij de Plus ook.

En voor de juffen?

Twee pakken stroopwafels. Lukas is akkoord gegaan. Julian: ´Maar mama, mijn juf lust geen stroopwafel!´ Dan pakt ze maar een zakje chips want we houden er een paar over.

Dus, laten we hieronder even samenvatten.

Benodigdheden voor een makkelijke traktatie:

 • Twee grote zakken Lays chips met daarin 7 zakjes naturel- +8 zakjes paprikasmaakchips
 • Twee pakken stroopwafels

En je bent ready to go.

Aanrader van mij.

5 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Kim schreef:

  Hihi! Fijn zo! 🙂

 2. Leonie van Mil schreef:

  Zo fijn als je kind het je zo makkelijk maakt. Een vriendin van mij wil altijd het meest originele aan haar kind meegeven om te trakteren, maar die is echt tot diep in de nacht bezig. Maar hoe fijn is het als je tevreden kunt zijn met zoiets simpels. Geweldig!

  1. Ramona schreef:

   Ik kan er ook wat van hoor 😀 maar dit is ook goed bevallen!

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Heerlijk zo’n kind! En goed van jou dat je zijn wensen ook echt in acht neemt!

  1. Ramona schreef:

   Haha, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *