Zelf maken met dennenappels: Rudolf Rendier

Dennenappels en andere schatten gevonden in het bos? Je kunt er met een lijmpistool en een beetje fantasie van alles mee maken.

Dennenappel muis - Kijk, mama!

Het is zomervakantie in Nederland en dat betekent herfst, dus bijna kerst (haha, grapje). Dus toen we met de kinderen in het bos twee tassen vol troep  mooie spullen vonden kwam het idee al gauw om er wat van te maken.

Op de hei - Kijk, mama!

Het was de ochtend na de boswandeling en alles gooide ik dit keer over de tafel. De vorige keer liet ik de boel in tassen schimmelen om vervolgens weg te gooien en dat is zonde, dus dan maar een keer extra stofzuigen. De kinderen konden op deze manier ook alles goed zien. Om het mezelf vroeg op de dag toch makkelijk te maken haalde ik Pinterest tevoorschijn en koos Julian het rendier. Kop koffie erbij en alles komt goed. Echt!

Rendier als hanger

Het voorbeeld staat hieronder van Vitamin-Ha en moet eigenlijk Rudolph the Red-Nosed Reindeer voorstellen, maar wij hebben niks met dat verhaal. Julian vond deze ‘geit’ gewoon wel grappig.

Wij hebben onze eigen versie gemaakt en leg hieronder uit wat we gebruikt hebben, maar je kunt makkelijk variëren afhankelijk van de gevonden troep spullen van de kinderen.

Zelf maken met dennenappels - Kijk, mama!

Benodigdheden

  • Dennenappel
  • Schilletjes van beukennootjes
  • Dunne takjes
  • Touwtje om mee op te hangen
  • Wiebeloogjes (Hema of Heutink)
  • Lijmpistool

Instructie

Kijk goed naar de foto’s en maak het simpelweg na. Laat de kinderen de plaats en grootte bepalen van de ogen, oren e.d. De neus en de oren hebben wij gemaakt van stukjes schil van een beukennootje. Ze hebben de perfecte vorm hiervoor; plak ze met hun zijkant tegen de dennenappel. Je zou evt. een rode kraal of rood belletje kunnen gebruiken als neus voor een echte Rudolph. De naalden van de dennentakken zullen snel uitvallen, maar Julian wilde deze toch graag gebruiken.

Lijmen met lijmpistool - Kijk, mama! Dennenappel kmutsel idee - Kijk, mama!

Laat de kinderen bepalen (maar bedien zelf het lijmpistool) en zo maak je een leuke hanger samen. Bijvoorbeeld voor in de kerstboom!


Bekijk ook eens deze leuke kikkers die wij laatst hebben gemaakt.

Eén reactie

  1. Pingback: Aankondiging: de Mama Challenge 2017 - Kijk, mama!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *