Een geslaagde picknick: wat kiezen de kinderen?

Picknicken en een favoriete speeltuin bezoeken hebben wij op een middag goed kunnen combineren voor de Mama Challenge. We gingen dit keer niet naar de Korenbloem, maar naar een andere speeltuin waar de kinderen regelmatig om zeuren naar vragen. Daarover later meer.

De pret van het picknicken begint al bij de voorbereiding

Nu denk je misschien dat ik voor de challenge een hele picknickmand vol reepjes gesneden pizzabrood, salade met diverse soorten sla, verschillende Franse kaasjes, zalm en gevulde eieren heb voorbereid en meenam naar de speeltuin, maar ik pakte het anders aan. Ik weet wat de jongens het liefst eten bij een dagje buiten zijn: zelfgekozen warme broodjes (lees: vette donuts met chocola of berliner bollen gevuld met jam en veel poedersuiker) van de Lidl mét pakjes chocomel. En daar kan ik het weinig mee oneens zijn. We gingen dus eerst met z´n allen de Lidl in. Adem in adem uit.

Benodigdheden voor een picknick met kinderen - Kijk, mama!

De jongens gedroegen zich keurig en aangezien dit picknickritueel niet de eerste keer is, ging het gesmeerd in de supermarkt en liep ook terrorpeuter Ian keurig met zijn broers mee en wachtte geduldig bij de kassa.

Warme broodjes van de Lidl

Ze zijn niet duur en lekker. De kinderen gingen voor Berliner bollen vandaag. Ian vond alleen de confituur aan de binnenkant niet zo lekker. We eten met de familie regelmatig buiten op het plein een zak van deze verse broodjes als lunch in het weekend of op een klusdag. Dit keer namen we ze mee naar de speeltuin om daar te picknicken. Chocomel is hun favoriete drankje en een pakje vinden ze helemaal goed! Bovendien is het wel zo handig.

Buiten picknicken - Kijk, mama!

Lees morgen WAAR we gingen picknicken!

PS: Vergeten jullie trouwens de winactie van deze week niet? Laat een berichtje achter om mee te loten.

2 reacties

  1. Pingback: Leukst gevonden speeltuin: het Huygenspark in Ede-Zuid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *