Leukst gevonden speeltuin: het Huygenspark in Ede-Zuid

Twee Mama Challenges combineerde ik vandaag; picknicken én het leukste speeltuintje in de buurt.

De kinderen zeuren al wekenlang dat ze weer eens naar de ‘muziekspeeltuin’ willen. Dat is een speeltuin in de buurt van ons oude huis.

Ter info: Wij zijn vorig jaar verhuisd van de wijk de Maandereng in Ede naar het dorpje Bennekom (nog geen 5 kilometer verderop), waar de leeftijd van de inwoners veel hoger ligt (een hoog grijs-haar- en scootmbielgehalte zeg maar). Dat is ook te merken aan de kleine hoeveelheid interessante openbare speeltuinen. Eigenlijk waren de kinderen in de Maandereng in Ede gewoon erg verwend met alle speeltuintjes en het mooie buurtpark was voor ons alleen het straatje uit.

Picknicken in het Huygenspark - Kijk, mama!

De speeltuin in het Huygenspark

De muziekspeeltuin is een speeltuin in de Uitvindersbuurt, een wijk dat grenst aan de Maandereng. Onze kinderen kunnen wel een beetje ouderwets afstandjes lopen, dus zo nu en dan liepen we hier heen. De drukke Jan Tooroplaan was het enige waar je als overstekende ouder met kroost snel grijze haren van kunt krijgen (neem mij als voorbeeld), dus dat was wel altijd even goed opletten en discipline trainen.

We namen ook regelmatig de loopfietsen mee (dikke tip) wat het lopen minder vervelend maakt en daar nog goed van pas komt ook. Want waarom is de speeltuin in de Uitvindersbuurt zo leuk?

Loopfietsen in Huygenspark Ede - Kijk, mama! Watertafel Huygenspark Ede - Kijk, mama!

Speelmogelijkheden:

 • Je hebt er allemaal paadjes om over te crossen met hier en daar een lichte helling.
 • Mooie stukken ligweides op golvend landschap met veel bloemperken
 • Je kunt er spelenderwijs muziek maken op klingelende en fluitende tegels om op te springen

 • Er is een voetbal- en een basketbalveld met handige drempel eromheen tegen het wegrollen van de bal
 • Een nestschommel
 • Drie glimmende metalen ballen op poten die kunnen draaien waar je ongemakkelijk op kunt zitten of staan en je gezicht er raar uit laat zien (geen idee of ik de achterliggende gedachte hier mis?)
 • Fijne zitbanken door het hele park
 • Je kunt spelen tussen de fonteinen van de waterspeeltafel die je nog zelf kan aanzetten ook!

Voordelen als ouder:

 • Overzicht en dus ook veiligheid
 • Ruimte voor ontmoeting
 • Je kunt rustig even zitten (of juist meedoen)
 • Als bewoner langs dit park kun je je kinderen hier al gauw zelfstandig laten spelen

De watertafel Huygenspark Ede - Kijk, mama!

Het is een heerlijk uitgestrekte speeltuin met talloze mogelijkheden. Één klein nadeel is dat ik me steeds erger aan al het zwerfafval wat daar overal te zien is, ondanks de prullenbakken. Ik kan dan niet echt relaxt zitten en toekijken naar de wapperende papiertjes overal, jullie wel?

De kinderen hadden dit keer ook een paar fietsen mee. Maar de grootste lol hadden ze vandaag weer met het water en de muziekinstrumenten. Zoals altijd kwam ik weer ouders tegen die hun kinderen niet nat wilden laten worden, tot grote ergernis van de kinderen en ouders zelf. Om het zichzelf ingewikkeld te maken.

Gelukkig ben ik niet de enige ouder die het nat worden tijdens spelen zoveel mogelijk incalculeer. Dat Marc binnen 10 minuten zeiknat was had ik nou ook weer niet verwacht, maar hij zat er in ieder geval niet mee.

We hebben weer een fijne middag gehad tot de regenwolken boven onze hoofden hingen en we naar huis gingen om de was binnen te halen.

Selfie - Kijk, mama!
Een vermoeide glimlach op laatste krachten 😉

Leestip!

Weet je nog dat ik een kabouterpad liep? Gauw daarna liep Mary-Lou ook een kabouterpad (mét knapzak) in haar buurt met haar gezin en haar vrolijke foto´s moet je echt even zien!

Winactie

Er loopt op mijn site nog een winactie tot aanstaande zondag. Doe je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.