Julian 8 jaar


Lieve Julian,

Je bent vorige week 8 jaar geworden. Ik zag bij een andere moeder dat zij ieder jaar haar kinderen een verjaardagsbrief schrijft, met daarin bijvoorbeeld de mooiste herinneringen van het afgelopen jaar. Dat vond ik een mooi idee, dus waarom niet starten met jou?

Je bent jarig in januari, altijd de eerste jarige in het jaar van ons allemaal. Sinterklaas, Kerst, Oud&Nieuw en dan is daar eindelijk(!) je lang verlangde verjaardag.

Je bent het kind waarvan ik vind dat je het meest op mij lijkt, met je haar, je ogen, wenkbrauwen en je lippen. Zo leuk om te zien hoe genen doorgegeven worden. Natuurlijk maakt me dat een beetje trots. Vooral ook omdat je daarnaast ook nog graag geregeld knuffelt en ons innig kust en omhelst als je naar bed gaat. Als baby gooide je al volledig je arm om onze nek. Dat is niet veranderd sindsdien.

Als peuter was je een gevoelig en driftig kind. Gelukkig wordt je steeds wat makkelijker en kan ik je steeds beter voorbereiden op onverwachte gebeurtenissen.

Je hebt leuke, lieve vrienden op school. Daar ben ik blij om, want ik denk dat voor de toekomst ook positief is. Je schrijft al netjes en je zit pas in groep 4. Dat is een mooie eigenschap.

Doorgaans ben je vrolijk, spontaan en altijd wel te porren voor leuke activiteiten. Dan zie ik je grote lachende mond, je stralende ogen. Dat maakt de sfeer gezellig en je zet anderen aan om mee te doen. Als ik dan ook je zwierende armen en wiebelende dunne benen enthousiast allerlei richtingen op zie gaan, moet ik altijd om je lachen.

Over motoriek gesproken, je hebt afgelopen jaar je zwemdiploma A en B gehaald. Je was één van de oudsten in de zwemgroep, maar gelukkig kon je dat niet schelen. Je bent sterker geworden en gegroeid. Na A wilde je stoppen zei je. Maar toch heb je zonder mokken B erbij gedaan.

Je houdt niet van onrecht en komt daar voor uit. Je bent rustig en behulpzaam. Je helpt mij zonder te vragen met klusjes in de tuin of zelfs met schoonmaken. Dat is steeds weer een leuke verassing.

Je hebt doorzettingsvermogen. Legobouwwerken uit boekjes maak je zelf en je verbetert met slechts een zucht en een diepe frons je fouten.

Wat zal je later worden? Iemand in de dienstverlening? De zorg? Altijd bereid om anderen te helpen en er zeker wat moois van te maken.

Je bent gevoelig voor complimenten, je fleurt er helemaal van op. Je bent zelfs competitief. Je wilt altijd het beste: de mooiste kleren – liefst loszittende joggingsbroeken -, naar de beste kapper – die een ster kan opscheren -, het langste patatje, het mooiste handschrift. Ik hoop dat je in de toekomst nog vaak beloond wordt voor de mooie dingen die je doet en dat je beseft hoe waardevol je inzet is.

Je karakter is niet echt veranderd sinds je klein bent, maar de tijd leert je dingen die je verder vormt in wie je bent. Ik ben benieuwd hoe je volgend jaar in het leven staat. Ik zie heel graag nog veel gezellige, vrolijke momenten met jou tegemoet.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *