Arcteryx hardloopkleding

De Futurumshop heeft een sale op hun ‘Arc’teryx’ kleding. Arc’teryx schijnt een beetje de crème de la crème te zijn van de mooie outdoor kledingmerken. Erg prijzig, dus des te leuker dat ik nu voor een fijn prijsje aan mooie kleding kon komen!

Normaal loop ik in een shirtje van Ter Stal en van de Lidl (Crivit), omdat ik niet zoveel geld wil uitgeven aan mijn hobby. Bovendien liep ik afgelopen jaar voor het eerst pas een winter door (besef ik nu ineens) *schouderklopje* en had ik nog niet veel geld uitgegeven aan winterkleding voor het hardlopen. Daarnaast ben ik moeder, dus mijn prioriteiten liggen een beetje anders dan vroeger.
Nu kwam mijn lieve man met een leuk kadootje: een ‘cita hoody‘ (in de uitverkoop van 100,- voor maar 60,-), een licht jasje voor een run bij een koud windje of een kort regenbuitje.

Het materiaal voelt heerlijk zacht en luxe, het lijkt bijna vloeibaar. De pasvorm is perfect, ik voelde amper dat ik wat aan had. Het is een heel licht jasje wat compact opvouwbaar is in een klein zakje (in de eigen zak) en makkelijk mee te nemen tijdens je run. Ik heb dit nog niet getest in de praktijk. Zoals je ziet zit er ook mesh (gaas) onder de armen en oksels voor goede ventilatie. Dit jasje zal ik de komende tijd zeker wel gebruiken in combinatie met een shirtje of top op een frisse voorjaarsdag bijvoorbeeld.
Omdat we enthousiast waren hebben we nog verder gekeken naar goede kleding in deze SALE en vandaag heb ik ook een Thaleia Hoody (van 120,- naar 72,-) en een Kapta Crop Tight (van 60,- naar 40,-) gekregen.

De hoody is vrij warm, iets te warm voor vanavond heb ik ervaren, maar heel fijn voor in de winter volgend jaar. De stof is warm en zacht en valt heel soepel. De broek is flinterdun en glad (in vergelijking met een Nike tight van mij), prima voor nu en de winter wat mij betreft. Deze heeft een klein sleutelvakje in de heupband/-gordel. De broek heeft mooie stiksels in vloeiende lijnen die je benen en billen er prima doen uitzien.
Vanavond heb ik voor het eerst zonder kinderwagen een rondje gelopen sinds november vorig jaar om deze kleding te testen. Ik voelde me net een koe die voor het eerst het weiland in mocht dit jaar, maar dat terzijde. Tijdens mijn springerige run met een veel te snelle start, heb ik ervaren dat deze kleding (hoody en broek) zó fijn zit, dat ik me alleen heb geërgerd aan mijn eigen zwabberende vetjes. De kleding zat als gegoten, zo licht, soepel en zacht! Totaal anders dan de kleding die ik van mezelf gewend ben. Ik zou eigenlijk niet anders meer willen!
Klik hier voor de SALE producten, maar let op, ze gaan er hard uit. Op = op.


Hebben jullie jezelf wel eens verwend met mooie sportkleding om verliefd op te worden? Welke kleding was dat dan?

Published by

1 Reply to “Arcteryx hardloopkleding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *