Superhandige reiseditie van Mens-erger-je-niet

‘Mama, zullen we het pionnetjesspel spelen?’
Dit hoor ik al wekenlang.
Vooral sinds we een nieuwe versie thuis hebben van Mens-erger-je-niet.
De kinderen waren al fan van het ouderwetse spelletje wat Marcel en ik om de één of andere onbekende reden al heel lang in huis hebben. Maar voor het kamperen hebben we een versie gekocht die nòg leuker en handiger is. Mama wordt er ook erg blij van, want de pionnetjes zijn niet één keer kwijt geraakt.
Serieus.
Alle kleurtjes zijn nog compleet.

Hoe kan dat nou?

IMG_20160226_161115
Een geniale bedenker heeft er magneetjes in gemaakt. En nog iets: de dobbelsteen kan niet wegrollen, maar rolt toch! In een omhulsel wat aan het bord blijft zitten.

Handig!

De pionnetjes zitten in uitschuifbare laadjes onder het bord die je ook weer naar binnen kan doen zodra je begint. Stop dus met zoeken. Ik raad deze iedereen aan.
IMG_20160218_102820

Ook de achterzijde heeft een ander soort bordspel, voor nog kleinere kinderen. Zeg twee tot drie jaar. Onze Marc van bijna vier snapt de ‘moeilijke’ kant ook wel. Bij het eenvoudigere bord hoort ook de eenvoudige dobbelsteen met alleen kleurtjes, zodat er niet geteld hoeft te worden.IMG_20160307_205735.jpg

Dit is weer typisch zo’n spel wat de kinderen zelf kunnen pakken en samen gaan spelen zonder dat je als moeder ook maar één keer ergens mee hoeft te bemoeien. En daar hou ik van!
Deze reiseditie is te koop bij bol.com.
 

Een reactie

  1. Pingback: Weekoverzicht: Strand, frisbeeën en huis te koop! – Kijk, mama!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven