Aan te raden speelgoed voor een baby (8-10 mnd)

Mijn inmiddels gescheiden schoonstiefmoeder (lang verhaal, ik bespaar het je), waar we een hele goede band mee hebben, kwam laatst op visite en zei dat haar kleinkind (ons zogenaamde neefje) eigenlijk weinig geschikt speelgoed had. Hij had wel wat te kijken in de box, maar niet echt wat om mee te doen, beweerde ze. Ondertussen zat onze 6 weken oudere Ian over onze vloer te hupsen achter een bal aan. Ik besefte me ineens dat hij bijna ongemerkt van speelgoed is geswitcht en inderdaad meer uitdaging zoekt dan een aantal maanden terug.
Ian
Bij deze wil ik jullie laten zien wat de favoriete speeltjes zijn van Ian. En het hoeft echt niet duur te zijn!

Crivit bal van de Lidl (5,-)

Vorig jaar kocht ik een zachte bal van de Lidl en het is één van de favoriete voetballen van de jongens geworden. Je kunt er lekker hard tegenaan schoppen zonder zere voeten te krijgen. Ook voor kleine kinderen is hij makkelijk op te pakken en licht genoeg om te gooien of te rollen. Laatst lagen ze weer in de winkel en inmiddels heb ik al drie exemplaren verzameld. Een grote en twee kleinere handzame versies. Ook redelijk makkelijke stof om schoon te houden. Niet dat ik dat doe trouwens. Ook de intensie om de twee nieuwe ballen slechts binnen te gebruiken, is ongeveer verdwenen. Dat terzijde.
Crivit bal

Rollende rammelaar van Oball

Deze kreeg ik kado in de kraamweek. Ik weet echt niet meer van wie, maar we zijn er erg blij mee! Als kleine baby kijken ze er naar en valt het geluid op. Na een paar maanden kunnen ze de rammelaar met hun vingertjes makkelijk pakken. Nu is het rollen interessant. Het geluid ook wel, maar Ian is nu meer in voor wat ruigers wat geluid betreft dan. Hij hupst er nog vrolijk achteraan en smijt het ding steeds weer voor zich uit. Oball heeft een uitgebreid assortiment (o.a. te zien in Cadeauhuis Ede) en is zeker een kijkje waard!
Oball rammelaar

Nivea strandbal (gratis bij zonnebrandcrème)

Deze wiebelt een beetje in de wind en dat is aanlokkelijk. Hij kan de bal slechts wegduwen en niet oppakken, tenzij er wat lucht uit is. Ook kan hij eroverheen leunen en rollen met zijn buik. En hij slaat er heel graag op met zijn handjes. Op het strandje is hij er zo een uur zoet mee geweest.
Nivea strandbal

Loopwagen

Het lopen komt nu pas, maar is nog eigenlijk wat te vroeg voor hem. Maar de knopjes en het bewegen is voor hem al leuk genoeg. Het deurtje is favoriet en de ringen er steeds af slopen die mama dan weer terug zet.
V-tech loopwagen

Kubus(bad)blokken

Ook deze zijn makkelijk schoon te houden. De kleurtjes zijn fel en de blokken zijn lekker licht. Ian knijpt er in, pakt ze op en smijt ze voor zich uit. Zo hobbelt hij er weer achteraan en herhaalt het gooien steeds.
Badblokken

Houten blokken

Smijten, smijten en smijten. Alles moet uit de emmer. En alles vliegt over de vloer. Soms doet hij het er weer in, maar natuurlijk moet mama het meeste weer opruimen. Je moet er wat voor over hebben, om je kind te laten smijten.
Houten blokken
Ian is dus van het gooien, lawaai maken en achter iets aan gaan. Hoe harder hoe mooier. Je kunt dus ook gewoon vershoudbakjes, pannen, lepels e.d. laten gebruiken. En ja, natuurlijk is hij alles wel eens beu. Maar toch zijn dit de meest gebruikte dingen op dit moment.

5 reacties

  1. Leuk!! Die rammelaar van o’ball heb ik ook voor mijn kleine van 10 weken. De bal van o’ball kan hij al goed pakken en in zijn mond stoppen, maar de rammelaar is nog erg zwaar, denk ik. Leuk om te lezen dat die rammelaar over een tijdje nog steeds leuk is. En gooien met blokken is natuurlijk geniaal 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven