De Giraf Rollerbaan: mooi houten speelgoed voor een dreumes

Vorige maand is onze jongste telg 1 geworden. En wat moet je je vierde zoon nou geven voor zijn eerste verjaardag? Ja, zeg het maar. Er staan hier 7 bakken speelgoed beneden en nog een ‘speelgoedkamer’ vol speelgoed boven. Met drie broers boven hem, komt hij in ieder geval geen kleding of speelgoed te kort. Dus wat dan?


Marcel werkt in Wageningen en loopt in dit soort rampsituaties vaak even deze leuke winkel binnen: Duimelotje. Voor kinderkleding, houten speelgoed en andere leuke kraamkado’s e.d. Ze hebben helaas geen webshop, maar we kochten er een knikkerbaan (eigenlijk ‘rollerbaan’ of ‘tuimelbaan’) in de vorm van een giraf. Zoals te verwachten is hebben we al een houten knikkerbaan in de vorm van een leeuw, maar ze zijn zo mooi en sterk dat een tweede er dan ook wel bij kan. Bovendien is dit niet een ‘gewone’ knikkerbaan.
DSC_2475
Ian is één jaar geworden en had op zijn verjaardag al vlot door dat de verschillende vormpjes door de mond van de giraf kunnen. Ik ben het ermee eens dat dit speelgoed zowel voor de cognitieve als de motorische ontwikkeling van het kind goed is. En uit ervaring weet ik dat dit speelgoed niet gauw verveelt. Na een tijdje pakken ze de knikkerbaan er toch weer bij. Ook zijn broer Marc van vier jaar speelt er regelmatig mee. En ik heb ze eigenlijk altijd wel ergens in het zicht staan, want ze zien er gaaf uit.
DSC_2471
De mond is dus een opening voor de tuimelblokjes, de staart is van een (veilig) touwtje en de haren en oren zijn ook gemaakt van stof en touw. Dit zit er stevig aan vast gemaakt en geeft het houten ding net even wat extra’s. Het schilderwerk is mooi en puntgaaf. Dat maakt het in combinatie met de diepliggende schroeven allemaal netjes afgewerkt. Gegarandeerd urenlang speelplezier.
Hieronder vond ik de giraf nogmaals op bol.com, maar goedkopere varianten zijn er zo nu en dan wel te vinden! (Even googlen!)

 

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven