Mijn felicitaties aan mijn jarige neefje van één jaar

Dag lieve kleine grote neef van me,

Morgen ben je al weer één jaar oud geworden. ‘Wat gaat dat snel!’ Maar even serieus. Dat gaat echt heel snel.

Weet je, eigenlijk ben ik, je tante, nou ja… soort van, helemaal niet zo goed in kaarten schrijven. Ik kan het wel, maar ik bedoel meer van, dat ik ze dan vergeet op tijd te versturen. Of nog erger, ik denk er veel te laat aan een passend kaartje te kopen (of te maken). Soms ben ik dan zo laat dat ik het al niet eens meer durf. Kortom: ik ben daar gewoon heel slecht in.

Nu wil het toeval zo zijn dat ik vandaag wel op tijd ben. Dus daarom deze hele uitgebreide tekst erin. Want dan leer je mij meteen een beetje beter kennen, snap je. Lieve neef van me, ik woon misschien niet in de buurt en ik zie je ook niet zo vaak (want je weet, wij ouders zijn ‘druk, druk, druk…’), maar dat wil niet zeggen dat ik niet aan je denk hoor. Integendeel. Wij ouders appen (een soort ouderwets woord van hoe wij vroeger communiceerden) elkaar gelukkig geregeld met nieuwe foto’s, dus kan ik jou ontwikkelingen tot op zekere hoogte best goed volgen. Bovendien is je neefje Ian bijna net zo oud, dus vraag ik me regelmatig af of bij jou ook al die ‘volgende fase’ is begonnen (tandjes, kruipen, langslopen, enzovoorts). Zo schattig als Ian is (en elke andere éénjarige), zo vind ik jou ook. Met je chubby wangetjes en beentjes en je stralende toet!

Over toet gesproken. Deze tante heeft trouwens een stuk speelgoed voor je gekocht waar je u tegen zegt. Een VTech (ja, echt) Toet Toet Auto. Ken je dat al? Het is iets van plastic met veel kleur en geluid, maar dan echt leuk. Ook geschikt voor ouders hoor, maak je niet druk. Deze Toet Toet auto heet Raf Raceauto en is ‘nieuw’. Nu zat ik een beetje te twijfelen tussen Raf Raceauto of Ruud Raceauto, maar Raf ziet er net iets minder baby-achtig uit zeg maar, met dat zwart en felgroen. En je bent vandaag géén baby meer hè, neeheej! Je bent nu een dreumes. En ik hoop dat Raf wel een beetje bij je past. Raf heeft trouwens ook wat bij zich: namelijk een schans. En niet zo maar één, je kunt Raf Raceauto ook lanceren! En als je het niks vindt sloop je het gewoon uit elkaar en maakt papa er wel weer een andere baan van. Je kunt met uitbreidingssets de baan groter maken. Maar dat moet je dan maar even aan je ouders vragen als ik jou was. Wist je dat er ook een trein bij deze voertuigen hoort die naar Oma Tien vernoemt is? Hilarisch toch?

Nou beste man. Ik hoop dat je een top verjaardag hebt! Ik kom in het weekend dus wel even langs met je grote neven. Heb je vandaag al een stuk taart gehad of komt dat nog? Lekker met slagroom, hmmm… Vreemd genoeg laten je ouders je dan wel kliederen met eten, maar dan komt vast mama eraan met de camera natuurlijk. Tja, that’s life. Ik wens je in ieder geval een fantastische dag toe met veel aandacht en knuffels en gigantisch leuke cadeau’s. Xie je gauw!

Veel liefs,

Je tante Ramona.

PS Als je iets beters weet dan ‘Tante Ramona’ hoor ik het graag van je.

PPS Natuurlijk ook de hartelijke groeten van ome Marcel en je neven.

10 reacties

  1. Pingback: De eerste week op een nieuwe school in het nieuwe schooljaar – Kijk, mama!

  2. Pingback: VTech Toet Toet Auto: Piet Politie – Kijk, mama!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven