Weekplog #29: Julian 6 jaar!

Maandag

Maandag ruim ik vaak op, verschoon vandaag  meestal de bedden en doe de was. Bovendien word ik verwend met de schoonmaakster die ons een handje helpt en door het huis vliegt. Een saaie dag eigenlijk, waarbij het hoogtepunt toch wel mijn zelfgemaakte erwtensoep was. Mijn weekplog zet ik in elkaar en komt de volgende dag online.

De jongens bereiden een boekenbeurt voor over ´De mier´ - Kijk, mama!
De jongens bereiden een boekenbeurt voor over ´De mier´

Hagelslag op brood - Kijk, mama!
Hagelslag op brood en dan lekker erin purren

Marcel hing de TV op - Kijk, mama!
Marcel hing de TV op

Dinsdag

Dinsdagavond had ik onverwacht vrij, woohoo! En in de middag maakten de kinderen kennis met een nieuwe oppas die ik zo nu en dan kan vragen als ik moet vergaderen.

Draagdoek tegen het traplopen - Kijk, mama!
Het is iedere keer weer bedenken wat te doen tegen ons klauterende aapje. Dit werkt al een week!

Pizza, dekentje en Netflix. Chill-avondje op dinsdag. - Kijk, mama!
Pizza, dekentje en Netflix. Chill-avondje op dinsdag.

Woensdag

De jongens hebben een korte dag school en nemen vaak een vriendje mee. Deze keer werd al het speelgoed overal vandaan getrokken. Sommige kinderen blijven rustig met een paar dingen spelen, anderen gaan dus als een wervelwind door je huis (nieuwe prikkels everywhere). Het zij zo. Zondag hebben we de boel weer redelijk gesorteerd in de kasten staan met z´n allen.

Meehelpen met de afwas - Kijk, mama!
Ian helpt mee met de afwas…

Ian helpt tegenwoordig mee met opruimen en wassen. De ramen, de vaatwasser, stozuigen, niks is te gek. Mouwen opstropen dus en een paar plastic bekertjes in het afwaswater laten liggen.

Donderdag

Vergaderdag èn een teamuitje. Vet leuk gehad! En delicious gegeten, dat was lang geleden. Ik kan er nog lang op nateren.

Uit eten! - Kijk, mama!
Het toetje 🙂

Vrijdag

De slingers werden na een kort nachtje gauw opgehangen en ik had de traktatie binnen 5 minuten klaar dankzij de Action (2,50 euro in totaal voor 24 stuks):
Traktatie van de Action - Kijk, mama!
Nadat oudste broer het hele spul vroeg had wakker gemaakt, zaten we al vroeg aan de eettafel voor het ontbijt maar bovenal het grote kado: een bestuurbare auto die door de plassen (en sneeuw) kan rijden.
Julian 6 jaar! - Kijk, mama! Jarige aan het ontbijt - Kijk, mama!
In de middag hielden we het kinderfeestje. Op IG staan wat meer foto´s.
Kinderfeestje Julian 6 jaar - Kijk, mama! Kinderfeestje Julian 6 jaar - Kijk, mama! Kinderfeestje Julian 6 jaar - Kijk, mama!

Zaterdag

Omdat we ook familie verder weg hebben wonen en het kinderfeestje al geweest was, lieten we vandaag de familie komen. Julian was dus twee dagen ècht jarig en liet het allemaal gebeuren. Hij koos zelf de taart uit bij Bakkerij Mekking. Omdat we nu in Bennekom wonen moeten we dat toch gewoon eens proberen!
Taart van banketbakkerij Mekking in Bennekom - Kijk, mama!  Kindergebakjes van banketbakkerij Mekking in Bennekom - Kijk, mama!

Bob de Bouwer Ian - Kijk, mama!
Met stoeiende broers op de achtergrond…

Zondag

Zondag hebben we allemaal het oude speelgoed opgeruimd en gesorteerd en maakte ik de kamers wat netter en verschoonde de bedden. Ik moet de volgende dag namelijk werken en had nu de tijd om het huis wat te ordenen.
We hebben een rondje buiten gelopen en samen afval geraapt langs de vijver en hangplekken zoals de vorige keer. Konden we meteen de eendjes voeren met oud brood.
Eendjes voeren - Kijk, mama!
Nog even visite gehad en een restje Chinees gegeten. Mmmmmm…!

Bami. De leven. - Kijk, mama!
Bami. De leven.

Bami. De leven. - Kijk, mama!

5 reacties

  1. Pingback: Weekplog #28: Uitnodigingen schrijven, kinderboerderij en Wekeromse Zand – Kijk, mama!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven