Tuindingen | Bezoekje aan de Oude Tol

Je hoeft maar één keer te zeggen dat ik een kruiwagen mag ophalen in een tuinwinkel en je hoort mij fluitend linea recta de deur uit gaan. Want een tuinwinkel, dames en heren, is voor mij één van mijn favoriete uitjes. Een dichtstbijzijnde tuinwinkel of tuincentrum hier, is de Oude Tol in Wageningen. Love it.
Weten jullie nog dat ik daar laatst kwam voor een spitvork?
Graag neem ik jullie even mee in wat voor moois ik heb gezien vandaag, ter inspiratie. Voor mij althans.

Macramé

Macrame met terracotta bloempotten - Kijk, mama!
Macramé (ik heb het woord even opgezocht) is weer helemaal hip. De Oude Tol heeft dit gevlochten handwerk in allerlei vormen, maten en kleuren. Omdat onze ramen thuis zo erg groot en kaal zijn, lijkt het me mooi wat hangplanten op te hangen.
Schets ramen woonkamer - Kijk, mama!
Met een kleine schets voor de beeldvorming heb ik zojuist toestemming gekregen van Marcel om wat gaten in het plafond te laten boren. *vreugdedansje*

Roestbruin aardewerk

Mica potten bij de Oude Tol - Kijk, mama! Rustieke diep roestbruine Mica potten - Kijk, mama! Rustieke diep roestbruine Mica potten - Kijk, mama!
Deze potten van Mica vond ik opvallend, vanwege de diepe, warme, roestbruine kleur. Het trok mij meteen aan. Weg met al het grijs; haal wat mij betreft het Zuid-Frankrijk je huis in met deze mooie potten. Duur, maar mooi.
En ach, welke bloempot is tegenwoordig nou niet duur? Kringloop mensen, kijk altijd eerst in de kringloop.

Hangplanten


Dit is al de tweede keer dit jaar dat ik deze hangplanten op de foto heb gezet. WANT!

Katjes

Katjesbomen - Kijk, mama!
Katjesbomen (met die witte zachte dotjes) hebben op mij altijd aantrekkingskracht gehad. In onze oude tuin had ik hier geen ruimte meer voor, maar het zal nu niet lang duren voordat ik er één aanschaf.

Manden en vlechtwerk bij botanic style

Spiegels, passend bij botanic interieur - Kijk, mama! Passend bij botanic interieur - Kijk, mama! Bamboe meubels, passend bij botanic interieur - Kijk, mama!
Kijk, kijk, kijk! Je snapt wel dat je mij in een tuincentrum maar een stoel hoeft te geven; ik ga zitten en vermaak me prima! Úúúren!
Riet, bamboe en vlechtwerk heb ik altijd mooi gevonden. Het past bij planten en geven een zonnig gevoel als je het mij vraagt. Marcel reageert na lang nadenken met een ´…mwah.´ maar ik word hier dus intens gelukkig van. Het botanic sfeertje in huis halen maak je tegenwoordig dus af met manden. Maar, kringloop mensen, heeft ook manden. En heb je al eens op Pinterest gezocht om je creatieve geest te prikkelen?
Stoere, maar kleurige tafel - Kijk, mama!
Jammer dus dat je een vermogen kwijt bent als je je pinpas in het wilde weg laat gaan, dus oppassen geblazen. Zéker na een verhuizing.

– ¨Schat, heb je nou eindelijk een kruiwagen gekocht voor onze 500 vierkante meter ploetertuin?¨
¨Nee, maar ik heb wel een zakje kropsla zaadjes!¨ –

Zelf sla zaaien voor meer dan het geld wat je uitgeeft voor sla in de supermarkt heeft gewoon een positief effect op je human-being, weet je.
Bovendien was de kruiwagen hier 100 euro, dus we kijken nog even verder voor een meer betaalbare.
(Wat een bummer.)
Gevlochten zitbank, botanic style - Kijk, mama!
Maar ik heb me kostelijk vermaakt. Dat dan weer wel. Ik liep nog een paar minuten met een clematis in mijn handen, aangezien ik vanmiddag een dikke conifeer verwijderd had bij de muur voor het huis. Maar ik was vergeten dat deze ondersteuning nodig heeft en ik wil aan de voorkant geen lelijk hekwerk tegen het huis. In plaats daarvan laat ik liever de klimhortensia de bocht om groeien.
Vandaag kocht ik bij de Aldi trouwens wel gele en rode zaaiuitjes en dahlia´s, die vrolijke bloemen die komende zomer hopelijk mooi op mijn Instagram komen te staan. (De dahlia´s mogen trouwens pas na de vorst de grond in, maar volgens mij ben ik de laatste op aarde die dit tot vorig jaar nog niet wist.) Bij de Lidl had ik van de week al kweekbakjes gekocht met tomaat, paprika, komkommer, rucola, lavendel en afrikaantjes (´stinkertjes´ tegen ongedierte). De tomatenplantjes steken de grond al uit en verder wacht ik geduldig af.
Rode zaaiuitjes van de Aldi - Kijk, mama!     Dahlia gemengd van bij Aldi - Kijk, mama! Gele zaaiuitjes bij de Aldi - Kijk, mama!
En ohja, er zijn al wat moestuinbakken klaar in onze tuin! Daar staan aardbeienplanten in en de tuinbonen zijn gezaaid. De rest is nog to be continued…
Zijn jullie al druk in de weer in de tuin? Is de man al in de weer met de hogedrukspuit? (gewoon even met azijn rondspuiten werkt trouwens ook!) Tuinstoelen afgesopt? Ik hoor het graag van je.

6 reacties

  1. Ik hou er van! Ben zelf ook gecharmeerd van tuincentra! Die van jou is wel een mooie!
    Ons tuincentra is een Intratuin, super veel leuke dingen en mooie bloemen en planten! Meestal drinken we er een bakje koffie met een broodje of een taartje… echt een uitje!

  2. Pingback: Nieuwe vaste planten shoplog: gebroken hartje, wolfsmelk en meiappel - Kijk, mama!

  3. Pingback: Tips voor het snoeien van de tuin - Kijk, mama!

  4. Pingback: Ons Zaden is een lust voor het oog voor de plantenliefhebber

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven