Laat Pasen beginnen! – Ondersteboven opgehangen paastakken

Soms heb je van die creatieve ingevingen, die je enorm BLIJ maken als het dan ook nog eens lukt! Heel vaak ook zijn creatieve uitspattingen gedoemd te mislukken, maar soms, héél soms, lukt er eens wat. Dat had ik vandaag met onze nieuwe ´paasboom´. Oftewel mijn ondersteboven paastakken.
Paastakken ophangen - Kijk, mama!

Paasboom?

Zoals jullie weten hebben we momenteel een grote tuin. Inmiddels zijn er zo´n 12 boompjes sinds de verhuizing verwijderd. Één oude, kromme struik lag al een aantal weken op het grasveld achter. Voor het raam stond ik regelmatig even toe te kijken op onze grote treurende achtertuin. De omgekapte struik had mooie gekronkelde stammen met veel mooie uitlopers.
Gisteren kreeg ik tijdens een verjaardag een doos oude paasspullen van mijn ouders. Op deze vrije zondag zou het een geschikt moment zijn om de paasversiering alvast uit te stallen. Nog voordat ik een snoeischaar wilde pakken keek ik de voortuin in, maar zag alleen maar mooie, recht uitlopende takken met jonge frisse blaadjes. Ineens dacht ik aan die mooie gekrulde takken van de dode struik die achter lag. En ik herinnerde mij een idee dat ik zag bij een bloemenwinkel in de buurt.
Kersttakken aan plafond - Kijk, mama!

Paastakken ondersteboven

Een moment later sleepte ik een struik naar binnen. Door de garage, de bijkeuken en uiteindelijk met een draai de woonkamer in. De takken wurmde ik langs de (nog niet beschilderde) deurkozijnen en legde ´m buiten gezichtsveld van man en kinderen. Ik haalde een stuk touw en een schaar. De stronk hield ik in de lucht, maar helaas. ons plafond was niet zo hoog als ik hoopte en de takken kwamen op buikhoogte. Moest ik nou een tak afzagen? Zonde.  ´Waarom ligt er een boom binnen?´ hoorde ik vanaf de bank. ´Ik wil even wat proberen.´ *fingers crossed*
Ik hield vol en hield een tak vast langs de traptrede. Één van de twee hoofdtakken zou ik horizontaal kunnen ophangen zodat het gevaarte niet te laag komt en toch een mooie vorm behoudt. En zo bond ik het gevaarte aan onze trap met veel touw. Stilletjes begon ik met versieren. Ik wist dat het een succes ging worden.
Takken ophangen binnen - Kijk, mama!

Versieren met de kids

Vanachter hun tablets kwamen de jongens naar me toe lopen. ´Mama, mag ik helpen?´ En zo stonden we met z´n allen alles te versieren en lagen alle paasstickers, eierverfpaletten, kuikens en paaseieren verspreid door de kamer. Zelfs de allerlelijkste dingen mochten na veel zeuren van mij toch nog in hun eigen paasboom (onze vetplant) en hoefde niet naar hun slaapkamer. Julian was in zijn element. Als klap op de vuurpijl vond ik nog mijn eigen volledige collectie aan paasversiering en kon alles door elkaar.

De boom bleek ook dreumesproof, tot nu toe dan, want Ian kan er net niet bij als hij op een trapje zou staan.
Ik stelde voor aan de man of we hierna de boom misschien op zolder moeten bewaren vanwege zijn mooie vorm en voor de kerst straks, maar ik kreeg geen gehoor. Daar heb ik het maar veilig bij gelaten. Gelukkig werd deze paasboom wel goedgekeurd. Ik kreeg namelijk een uitgebreide ja-knik toen we klaar waren. Woohoo!
Onderaanzicht hangende paastakken - Kijk, mama!

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven