5 Oude computerspelletjes uit de jaren ´90 waar ik veel van hield

Het is zondag, eerste paasdag en voor het eerst in lange, lange, zeer lange tijd, ´verveel´ ik me.  Dat laatste kan natuurlijk niet, maar ik heb zin om lekker lui bezig te zijn.
Tijd voor een blog over een activiteit waar ik nu mee bezig ben en waar ik vroeger veel van hield: computerspelletjes.
(Correctie: ik houd er nog steeds van, maar ik moet mijn been breken en ergens opgesloten zitten om deze hobby weer op te kunnen pakken.)
Caesar3 - Kijk, mama!

Caesar3

Dit spel speel ik nu; wel supertraag helaas, waardoor ik tegelijkertijd deze blog kan typen. Máár, ik voel me zielsgelukkig! Je moet dorpjes bouwen en je bevolking tevreden houden door middel van allerlei faciliteiten. De gebouwen waren van mooi design destijds. De muziek was machtig, de achtergrondgeluiden pleasing en ik kon/kan dit uren spelen. Jammer dat ik met de huidige illegale browserversie de game speed niet kan aanpassen en er talloze foutmeldingen in zitten, als het al niet vast loopt. Mijn broertje lacht me trouwen nog steeds vierkant uit als ik zeg dat ik dit design echt mooi vind. En dat vind ik nog steeds trouwens. Echt.

Red Alert 2

Je bouwt een kamp met een leger en je probeert de nog niet zichbare vijand uit te schakelen door te pionieren en je leger rijk en sterk te maken. Vooral die Tanya chick (´Katjiiinggg!´) was natuurlijk erg leuk. Ik koos meestal voor Oekraïne of Rusland vanwege hun fijne vernietigende legerwagens, electrocutiepaaltjes en hun heerlijke accent natuurlijk. Meestal vond ik de werelden het leukst om te spelen, niet de missions. Ohja, gebruik je bange burgers die uit hun brandende wagens gevlucht zijn trouwens als verkenner. Zijn ze toch nog nuttig.

Fire and Ice

Over het wolfje die zich door allerlei werelden heen worstelt. Eerst in de sneeuw en later ook op het land en met een kleine versie van zichzelf. Je kon schieten met ijsballetjes en nu ik het weer terug zie weet ik nog dat ik me ergerde aan het glibberige trappetje omhoog of als ik net een stukje sleutel had gemist ergens. En het muziekje vond ik destijds echt geweldig, zo vrolijk en veelzijdig! Bizar dat de kwaliteit van muziek nu zo veel beter is geworden en dit nu zo slecht klinkt.

Prehistorik 2

Ik kreeg altijd een feel-good gevoel als ik het boogje met stukken fruit wat door de lucht vloog allemaal in één keer kon pakken. Of als ik alle geheime stukjes geheime wereld had gepakt met alle punten inbegrepen. Het spel zag er, net als Caesar3, supermooi uit en was aan het einde toch best lastig. Ik heb maar een paar keer volledig uit kunnen spelen. Vooral die wereld met die wind is verschrikkelijk moeilijk. Het vliegen was erg leuk en het pakken van de grote stukken fruit voor extra punten. En niet te vergeten het slaan met de allergrootste hamer waar je zelf een sprongetje van deed. Zo mooi bedacht! Ik zou deze zeker nog steeds willen spelen. Een paar jaar geleden was dit me dit nog gelukt trouwens.

Blues Brothers

Deze heb ik heel vaak helemaal uit kunnen spelen. Dit was één van onze eerste spelletjes. En nog steeds zo leuk! Wat ik me nog heel goed kan herinneren is dat ik trots was op het feit dat ik best goed, aan het einde van de eerste wereld, met de paraplu naar beneden springend zoveel mogelijk platen kon pakken zonder de gebroken platen aan te raken. Dat parcours in de lucht moet je gewoon uit je hoofd leren, want je zag niet alles in één keer. In de begintijd was ik vaak automatisch ´de dikke´, maar nadat ik had ontdekt dat ik ook de dunne kon zijn nam ik de dunne vaak; die springt veel leuker.

Dit waren de spelletjes die mij het meest bij staan. Hebben jullie nog golden oldies of herken je bovenstaande? Laat het me weten!

3 reacties

  1. Haha herken ze geen van allen… Wel dat geluksgevoel als je zo’n spel weer speelt.
    Ik speelde het liefst Prince of Persia, Blockout, Lemmings en zo’n ski spelletje. Toen ik ouder was Harry Potter, Trolls en iets met een visje (Freddy Fish), eigenlijk bedoeld voor kleine kinderen.
    En weer later de bekende onzinspelletjes als Farmville, Hay Day… Verslavend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven