Project op school: Welk kind zorgt het best voor zijn/haar plantje?

We kregen na schooltijd drie plantjes mee naar school. Een initiatief van Floralia, een leuke vereniging van vrijwilligers met liefde voor bloemen en een achtergebleven website. Onze jongens hadden allemaal een andere kleur vlijtig liesje.

Hoe werkt het?

Het is de bedoeling dat de kinderen hun plantje zo mooi mogelijk laten groeien en een keuring laten ondergaan. Wie het mooiste plantje heeft, wint! (geen idee wat) Zo leren de kinderen om te gaan met planten.

Verpotten om te groeien

Gisteren ging ik dus met de kinderen naar de kringloop voor een tweede keer om de bartafel op te halen en leek het me leuk meteen drie bloempotten uit te laten kiezen voor de vlijtige liesjes. 75 cent per pot en ze zijn écht van hunzelf.
Fleurige bloempot - Kijk, mama!
Marc koos de bloemige pot, Lukas de oranje en Julian de rode. Thuis had ik nog binnenpotjes en zo konden we meteen verpotten om de wortelkluit meer ruimte te geven.
Potgrond, lepels, en scheppen maar! We (ik) willen wel winnen natuurlijk.
Vlijtige Liesjes - Kijk, mama!

Een reactie

  1. Pingback: Waren onze vlijtige liesjes de allermooiste? DE UITLSAG! - Kijk, mama!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven