'Bij jou lijkt alles zo netjes.'

Soms lijkt het dat ik alles onder de duim heb hier in huize van den Arend, met mijn instagramperfecte tuin, vier fotogenieke kinderen en ook nog een baan. Maar toen ik net het eerste gekreukelde t-shirt van de stapel was vouwde en om me heen keek, leek het mij wel wat om foto’s te maken van ons habitat nu in real life en rechtstreeks op de blog te zetten. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
De was - Kijk, mama!
Zoals ik al zei, was ik bezig met was vouwen. Strijken is verspilde tijd sinds kind nr 2.  En omdat de boodschappenkratten en wasmand net allemaal bezet waren, gooiden we de boel even zo neer en moet ik nu wel echt aan de slag. (De volgende lading hangt al aan de lijn en her en der liggen nog stapeltjes gevouwen kleding wat zich een baan naar de kledingskast moet vinden.)
Ons huishouden - Kijk, mama!
Als ik voor mij uit kijk heb ik uitzicht op een schoen die te groot is voor Ian, maar allang te klein is voor Marc. Gisteren zag ik de ander al buiten bij de voordeur liggen en de reden waarom ze hier verspreid liggen en waar ze vandaan komen is mij nog onbekend. Voorlopig blijven we eroverheen stappen tot ik de moeite neem ze op te ruimen.
De poepknuffel van Lukas ligt hier, vermoedelijk neergesmeten na afleiding in zijn spel. Knuffels liggen normaal boven in bed, maar dit is nog een achterblijfsel van het slaapfeestje wat de jongens afgelopen nacht op onze bank hadden. Hierover later meer.
De handdoek hangt daar al drie dagen over de stoel welke ik regelmatig van de grond heb opgeraapt wegens de wind. De jongens drogen zich hieraan af zodra ze uit het peuterbadje buiten komen en besluiten met de XBox te spelen. En gezien het warme weer laten we die nog even hangen.
De vloer had ik gisteren gestofzuigd, zoals niet meer te zien is. Dweilen had ook nog gekund. Maar wat vandaag niet komt, komt morgen wel.
Huishouden van Jan Steen - Kijk, mama!
Onze bartafel is onze werkplek/opslagplaats van taken die nog moeten gebeuren of spullen waar Ian niet direct de aandacht op mag hebben. Meestal is alles voor ons goed terug te vinden. Oma maakt echter altijd stapeltjes als ze langs is geweest.
De trap - Kijk, mama!
Passend bij de eerder genoemde handdoek is Lukas zijn zwembroek, welke hier over het traphekje hangt. Het is nog twijfelachtig of deze opnieuw gebruikt gaat worden of in de wasmand boven moet, zo vermoed ik aan deze tijdelijke plaats te zien.
Aan de trap hangt mijn draagdoek, om te voorkomen dat Ian omhoog klimt. Dit houdt hem echter al twee manden lang niet meer tegen en eigenlijk moet deze voor de 14e keer opnieuw vastgebonden worden. Maar de tijd dat Ian nodig heeft om een doorgang te vinden is iedere keer korter. Gemotiveerd ben ik dus niet meer.
De eiken kast rechts net in beeld moet ik nog behandelen met Annie Sloan verf en staat al meer dan een week in de weg hier.
Achterblijfselen van het slaapfeestje - Kijk, mama!
De kinderen hebben nog niet alle slaapspullen opgeruimd zoals ik al liet zien met de poepknuffel. Langzaam maar zeker komt daar wel beweging in. De open mand is bedoeld voor een plant, maar is gevuld met naar beneden gehaald speelgoed wat terug naar boven moet, wat er al zeker drie dagen in ligt.
De planten heb ik net water gegeven en de dode vliegen heb ik ook net van de vensterbank geveegd. (Krijg ik hier punten voor?)
De wc - Kijk, mama!
Marc en Julian vonden vorige week dat het hoog tijd werd voor een stopbordje aan de wc voor als het bezet is. De kalander hangt nog op eerste paasdag en de zeep maakt een hulk-geluid als die gebruikt wordt. Wc-rolletjes spaar ik sinds kort om mee te knutselen. Een beker staat hier van de kinderen, omdat de jongens vaker en makkelijker water uit deze kraan kunnen pakken dan uit die in de keuken.
Zitplek buiten - Kijk, mama!
Meestal probeer ik hier mijn kopje koffie rustig op te drinken. In de praktijk is dit lastig en komt Ian vaak de rust verstoren. Daardoor pak ik steeds een nieuw kopje en zwerven ze overal rond. Zoals je ziet heeft Ian zijn soms lekkende drinkfles op zijn tablet neergezet om vervolgens wat anders te gaan doen.
Buiten spelen - Kijk, mama!
De kinderen spelen ondertussen buiten met tropische temperaturen in hun spidermanpak en piratenkleding tussen het natte wasgoed. Het zwembadje ligt ondersteboven maar wordt in de middag weer opnieuw gevuld voor de nodige verkoeling.
Met mijn waterpistool - Kijk, mama!
Deze piraat speelt overigens zonder te vragen met mijn roze waterpistool.

Herkenbaar? Ik ben benieuwd naar jullie real life huishouden!

7 reacties

  1. Zeker herkenbaar 😀 Je wilt hier niet binnen komen in de loop van de dag! Hahaha! Tegen ’s avonds moet de boel wel weer allemaal netjes aan de kant, anders vind ik geen rust… zo’n gek mens ben ik dan weer 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven