Omelet met wokgroenten

De laatste tijd ben ik erg slecht geworden in het bedenken van de maaltijd. Het was altijd al moeilijk om iedere dag wat lekkers op tafel te krijgen, maar nu ga ik vaak om 5 uur last minute nog even boodschappen halen omdat ik de hele dag NIKS kon bedenken. Zelfs niet als ik de supermarkt al eerder dezelfde dag door was gelopen; altijd maar weer die sla, tomaten en komkommer, altijd maar weer dat simpele vlees zoals schnitzel of worst (want moeilijke eters in huis). Dus het is dan handig als je tussen de social media af en toe wat lekkers voorbij ziet komen. Je hersenen worden weer geprikkeld wat zinnigs te maken in de keuken. 

Omelet met wokgroenten

Marijke van easydailyfood.com volg ik al een hele tijd en liet een simpele omelet met wokgroenten zien op Instagram. Ik liet het zien aan de kinderen en de goedkeuring was daar. 20 eieren bij de boer gehaald, wat spulletjes bij de Albert Heijn en binnen een half uur aten we wat lekkers aan tafel.

Benodigdheden 2 volwassenen 4 kinderen:

  • 20 eieren (ongeveer 3 p.p.)
  • Twee zakken van 400g voorgesneden Italiaanse groenten
  • 250g taugé
  • 300g spekreepjes

Instructie

  • Bak de spekjes en haal ze uit de pan (zoveel mogelijk uit het vet) om in een bakje met keukenpapier te leggen.
  • Bak met olijfolie de wokgroenten, tot de fijne groente net niet te slap wordt. Zet het gas dan uit. Gooi de taugé er dan over en schep alles even om. Laat in de pan.
  • Klop telkens 3 eieren in een kom en bak voor ieder persoon een omelet.
  • Schuif het omelet op het bord, leg er op één helft een flinke schep wokgroenten met taugé op en garneer met wat spekjes. Vouw evt het omelet dubbel.

Klaar!
Zelfs de kinderen vonden het grotendeels lekker (ze visten alleen de ui en de champignons eruit). Van mij hoefde er geen kruiden doorheen, maar de man had het dan wel lekkerder gevonden.
Bedankt Marijke voor je makkelijke, dagelijkse inspiratie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven