Waren onze vlijtige liesjes de allermooiste? DE UITLSAG!

Zoals ik had aangekondigd deden de kinderen op school mee met een plantjeswedstrijd. Zes weken zijn voorbij gevlogen en de dag brak aan voor de grote plantjeskeuring. HADDEN ONZE PLANTJES HET GERED??!

De avonturen van de vlijtige liesjes na het verpotten

Vlijtige liesjes wedstrijd - Kijk, mama!

Het roze vlijtige liesje van Marc

Op een dag was ik de tuin aan het snoeien. Een takje hier en daar, even vegen, een kliko pakken en hey… waar is mijn snoeischaar gebleven?
Ik zag Ian met mijn snoeischaartje het tot nu toe mooiste vlijtige liesje afknippen tot een keurig egaal bedje bloemensteeltjes, zo’n anderhalve centimeter boven de potrand. Nog voordat hij het laatste stukje wilde afknippen kon ik meneer tegenhouden.  Marcs allermooiste plantje was totaal vernaggeld. Marc bleef er wonder boven wonder vrij nuchter onder. Het plantje ontwikkelde in de weken erna weer nieuwe bladeren en knoppen, maar symmetrisch werd het niet meer.

Het witte vlijtige liesje van Julian

Een andere dag kwam ik tot de conclusie dat het mooie witte plantje in de rode pot er nogal slapjes bij stond. Alle bloemen vielen uit en er bleven slechts steeltjes over. Ik tilde de binnenpot op en de pot bleek vol water. Wie hierin de schuldige is, is nog een raadsel (ik vermoed een gebrek aan communicatie naar elkaar toe, tussen Julian en ik), maar één ding was zeker: Julian kan slecht tegen verliezen, dus dit was een regelrechte ramp.

We hadden nog vier weken over en het plantje viel nog te reanimeren. Nieuwe bloemknopjes kwamen wel terug, echter duurde dit allemaal te lang. Het bleef een zielig ding. De andere potjes hadden gelukkig geen last van te veel water.

Het rode vlijtig liesje van Lukas

Het vlijtig liesje van Lukas had van begin af aan al bruine vlekken. Toch is dit het plantje wat bij ons het mooist is gebleven. Uitbundig bloeien deed het ding niet, in tegenstelling tot die van Marc, dus dat was wel jammer.

De uitslag

De kinderen liepen met hun vrolijke plantjes naar school (wat een leuk gezicht! <3) en voor de klassen werd ze uitgestald. Na een dag kwam de uitslag en stond de foto van de winnaar of winnares met het plantje in de handen in een lijstje op tafel. Verder kreeg iedereen een mooi, handgeschreven diploma van Floralia. Onze jongens hadden helaas geen eerste prijs (want wat zaten er een joekels tussen!), maar ik ben blij dat ze me met eigen initiatief goed hadden geholpen met het verzorgen van hun plantjes. Daar stond ik toch best van te kijken.


De grote vraag is natuurlijk hoe ik wij volgend jaar ook zo´n joekel van een vlijtig liesje kunnen kweken.

Tips? Iemand?

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven