Midzomerfeest op school

Bloemen, slingers, meisjes in zwierige jurken, muziek; alles was aanwezig voor een mooi zomerfeest op school. Wat was dit een gezellige middag!
De afgelopen weken heb ik mezelf bewust niet opgegeven om te helpen met het feest. Vaak neem ik dan meer op mijn bordje dan ik gepland had. Bovendien komt mijn tijd als hulpouder wel weer, dus liet ik ons maar verwennen en keek de kat uit de boom op deze nieuwe school.
Maar wat was het goed georganiseerd! Er werden allerlei spelletjes gedaan onder begeleiding van opvallend veel hulpouders en alles was bovendien gratis. Wat een verwennerij! De zon scheen ook volop, het kon eigenlijk niet beter.
Lukas wil altijd weten waar hij aan toe is en stelde mij onderweg naar school honderdvierentachtig vragen: ‘Wat gaan we doen? Waarom? Hoelang? Waarom vertel jij mij dat niet? Hoe moet ik het nou weten? Waar moeten we dan staan?!’ Kortom, het was een lang wandelingetje.
Eenmaal daar begonnen we allemaal met een suikerspin (ik eigenlijk ook) en keken eens goed rond wat er te doen was. Daarna liepen Julian en Lukas naar de balonnenclown voor een ‘balonnenzwaard’. Marc bleef liever bij mij. Ons oog viel op de kraam met bloemen. Marc wilde wel een bloemenkrans op zijn hoofd. Ik eigenlijk ook, maar er waren geen genoeg bloemen (we waren al aan de late kant).
Toen deze fleurige jongen klaar was haalden we voor iedereen een ijsje (Marc koos zoals te verwachten het roze lepeltje). Verder waren er nog vele hapjes en vonden de jongens al gauw hun vriendjes om mee te spelen.
Het was warm, er klonk leuke muziek en er was genoeg ruimte om te spelen, te zitten en te genieten van het zonnetje en alle mensen. Wat dat betreft is het grote schoolplein daar ook zo goed voor.
Na afloop kregen ze hun bloemetje van de bloemenwedstrijd weer mee naar huis. Wat geeft dat een leuk gezicht: al die vrolijke kinderen met ballonnen en bloemen die alle kanten uit gaan.
Over twee jaar komt dit feest weer. Tegen die tijd steek ik vast ook de handen uit de mouwen voor zo’n mooie middag.
Midzomerfeest - Kijk, mama!

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven