Onder water zwemmen is leuker met het Easybreath snorkelmasker!

We hebben weer wat nieuws! Het Easybreath snorkelmasker van Decathlon. Gisteren hebben Lukas en ik deze de hele middag in het zwembad gebruikt en ik vind het de moeite waard deze even uit te lichten.

EasyBreath Snorkelmasker Decathlon review

Lukas was acht jaar geworden op maandag en het grote feest was eigenlijk zaterdag al gevierd. Toch wilde hij ons ‘grote kado’ pas op zijn eigen verjaardag krijgen en zo geschiedde. Hij kreeg een Minecraft muursticker, een stel flippers en zijn meest gewilde kado: een snorkel. We gaven geen gewone snorkel maar een snorkelmasker, waardoor je zowel door je mond als via je neus kan ademhalen.

Pasvorm van het snorkelmasker

Het masker is eigenlijk bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Het was voor ons dus een gokje of Lukas deze zou passen. Lukas zijn hoofd is vrij groot, dus we gokten het erop. De goede reviews die we zagen over dit masker haalde ons ook over de streep. Als het niet zou passen konden we altijd nog een gewone snorkel halen bij Intertoys hier om te hoek. Het bleek dat het masker hem goed past, waardoor er gelukkig geen water naar binnen kwam. Zijn broertje Julian is anderhalf jaar jonger, maar zijn hoofd bleek al gauw te klein te zijn om dit masker te kunnen dragen. Ik heb het masker zelf ook geprobeerd en het sloot goed aan.

Onder water zwemmen is leuker met het Easybreath snorkelmasker

Normaal ademhalen: EasyBreath

Het masker ziet er groot uit, maar niet zonder reden. Je mond en neus worden in het geheel omsloten binnen het masker, met een luchtpijp naar buiten toe. Er komt geen spatje water naar binnen als het masker goed zit. Boven de omsloten ruimte voor het ademhalen bevindt zich de ruimte voor het kijken. Waarom is dit apart? Dat vertel ik je nu:

Geen condens op je duikbril

Het kijkgedeelte, wat normaal kan gaan condenseren, heeft een apart beluchtingskanaal waardoor je altijd haarscherp door je masker heen kan kijken. Het is erg leuk om zo de onderwaterwereld te verkennen.
We zijn helemaal tevreden over dit EasyBreath snorkelmasker en kunnen concluderen dat ze deze naam echt waarmaken.

EasyBreath Snorkelmasker

Een reactie

  1. Pingback: Mama Challenge 2017 | Van waterellende naar waterpret! | MetMirjam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven