Kringloopgeluk #2

Alweer mijn tweede blog over kringloopgeluk! Kringloopschatten vinden is als een sport aan het worden (bedankt Susanne) en de blog is daarom het vangnet van mijn herhaaldelijke gedeelde blijheid bij deze. De mooie bartafel van de vorige keer is trouwens niks geworden. We hadden gewoon nergens een geschikt plekje in huis, dus deze is via Marktplaats weer verkocht, helaas.
Dit keer bezocht ik de Winkel van Sinkel (aanrader!) en later nog eens de Restore in Ede. De Winkel van Sinkel is als een kleine minipretpark voor mij, ze hebben daar vanalles! De winkel is propvol gestapeld tot het plafond en je kunt er nog net je kont in keren. Echt the place to be, maar geen kinderen meenemen dus. Ohja en Janneke tipte mij nog over de kringloopwinkel achterin de dierenwinkel van Bennekom; daar ben ik ook dik geslaagd!

Mandjes en fotolijsten

Mandjes aan de muur zijn al een tijdje in. Nu doe ik niet overal aan mee en bovendien ben ik altijd (te) laat met trends, maar dit vind ik wel een mooie manier om onze tandartsenpraktijk woonkamer iets gezelliger te maken. 1,50 voor de 3.


Nog drie grote manden voor rondslingerende peuterboekjes, mutsen en handschoenen:

Rommel in de gang - Kijk, mama!
Zijn ze te vinden?

Mand met boekjes - Kijk, mama!
Verder zoek ik fotolijstjes van dezelfde afmetingen, om gedroogde bloemen in te doen. Dit idee zag ik op Pinterest voorbij komen en wil ik uitproberen. Nu zag ik ineens twee oude, kleine lijstjes voor een paar kwartjes, dus prima om mee aan de slag te gaan. 1,-
Oude fotolijstjes - Kijk, mama

Heuptas en isoleertas voor de Camelbak drinkfles

Dit was echt een koopje! Kijk deze heuptas eens (met twee flessenhouders, niet te zien op de foto); superhandig voor lange wandelingen en de avondvierdaagse met de jongens! Hoef je niet steeds je rugtas van je schouder te halen en te graaien voor hun zakken met snoeptomaatjes. 1,50!
McKinley heuptas met fleshouders - Kijk, mama! Isolatietasje voor fles - Kijk, mama!
Marcel wil altijd liever zijn water ijskoud hebben en aangezien wij een grote Camelbak samen hebben, is deze grote isoleerhoes echt ideaal. 50 cent!

Soeplepels en messen

Omdat ons gezin groter wordt (nee, er komt geen vijfde, maar kinderen groeien) hebben we steeds vaker twee soorten soep op tafel staan. Maar één soeplepel is dan niet handig. Aangezien de kringloopwinkels overspoeld worden met bestek, ben je bijna gek om nog nieuw bestek te kopen!
Soeplepels in bestekla - Kijk. mama! Messen in bestekla - Kijk, mama!
De kinderen smeren steeds vaker zelf hun brood en dat betekent meer vieze messen. Dus vier extra messen mochten ook mee.
Last but not least:

Plantenboeken

Geillustreerde Flora Van Nederland - Kijk, mama! Oude boeken - Kijk, mama!
Een mevrouw naast mij stond mij minutenlang te begluren toen ik deze prachtige plantenregisters één voor één uit de planken trok en doorbladerde. Toen ze zag dat ik haar aankeek zei ze, ´Dat zijn mooie boeken die´. Om vervolgens steeds dichter in mijn intieme zone te komen staan. Toen ik bijna noodgedwongen een gangetje verderop keek en omdraaide, stond mevrouw op mijn oude plekje met haar volledige derrière richting mij gebukt, met haar neus tussen de boeken. Zo kwam u wel een beetje over althans, als u dit leest.
Een derde boek (´Waterlanders´ *gaap*) gebruik ik puur voor het vergeelde papier. Daar valt misschien wat moois mee te maken zoals met gedroogde bloemen. 3 boeken voor 6,-

Daar wordt je toch blij van?!

Een reactie

  1. Pingback: Mijn me-time tijdens de staycation: een Mama Challange! - Kijk, mama!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven