Mijn me-time tijdens de staycation: een Mama Challange!

Me-time is helemaal van deze tijd én één van de Mama Challenges Niet zo gek, want vader of moeder worden brengt met zich mee dat je minder vrijheid in planning van je activiteiten hebt dan voorheen. Dus ik heb er even over nagedacht: hoe deed ik me-time?

Me-time vind ik in de kleine dingen

Gelukkig was er best vaak tijd voor me-time, al dan niet met kind of 5 minuten alleen een winkel binnen wippen, maar genoeg om wat over te kunnen vertellen. Me-time kan namelijk supersimpel zijn en echt niet per se een weekendje Parijs, niet voor mij in ieder geval. Kijk ook eens naar moeders als Kristen Mittler die op IG stories regelmatig wat langer in de auto blijft zitten na boodschappen doen en een voor haarzelf gekochte KitKat ofzo weg eet. Of zoals Linda zegt:


Welke ouder herkent dit nou niet?

Activiteiten die voor mij me-time zijn geweest deze vakantie:

 • Een korte avondwandeling van een half uurtje, alleen door de regen (niemand wilde mee, yes!). Meteen even een vergeten brood halen bij de winkel, maar ook even langs die leuke ontmoetingstuin aan de jonker sloetlaan. Voilá, me-time (en wat stokrooszaadjes).
 • Een lange fietstocht met de peuter terwijl de rest kampeert.

Fietsen naar Veenendaal - Kijk, mama!

 • Oostindische inkt, een schetsboek en kroontjespen halen voor nog geen 5 euro en thuis lekker gaan schetsen terwijl de peuter slaapt en de oudste twee uit logeren zijn.
 • Aardbeien verplanten naar de bak van de geoogste aardappels om vervolgens een nieuw stukje grond aan te harken, te bemesten en sla en spinazie te zaaien; Me-time.
 • Vervolgens iedere dag met een kopje koffie even kijken hoe het erbij staat.
 • Naar de kringloopwinkel gaan en nieuwe schatten vinden.

Woonkamer - Kijk, mama!

 • Een lang-verlangde perfecte bloempot kopen en eindelijk die mooie kamerplant verpotten.

Monstera in witte pot - Kijk, mama!

 • Even een zadenwinkel binnenlopen, terwijl de rest van de familie buiten langzaam naar de auto slentert.

Ons Zaden in Wageningen - Kijk, mama!

 • Hardlopen of naar Basic-Fit gaan.
 • Ongestoord kunnen schoonmaken met mooie muziek.
 • Genieten van de kinderen als ze plezier hebben buiten en ik geen kind aan ze heb!

Modderplas in het bos - Kijk, mama!

 • Een blog schrijven om al het moois te kunnen vastleggen.

Boeken lezen zou ik nog best graag willen doen, maar dan zou ik in een isoleercel moeten zitten of iets dergelijks. Soms mis ik lezen wel, met name werkgerelateerd (wat ook leuk is!) (en e-learnings zijn al helemaal een ramp), maar zoals je ziet heb ik genoeg andere leuke dingen om van te genieten.
Me-time tijdens staycation - Kijk, mama!

Respect voor alleenstaande ouders trouwens, want ik heb gelukkig een zorgzame man die deze momenten meestal mogelijk maakt!


PS: Lees hier een andere blog over me-time voor mama Mahwish (inclusief lekker eten in Den Haag)!

5 reacties

 1. Pingback: Aankondiging: de Mama Challenge 2017 - Kijk, mama!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven