Stuck Herry bij het laatste Parkinson Café van het jaar!

Terwijl ik thuis nog Rockin’ Robin van Bobby Day afspeel bedenk ik mij dat ik jullie graag nog verslag kom uitbrengen. Vanmiddag was in Bennekom namelijk het laatste Parkinson Café dit jaar met de band Stuck Herry. Stuck Herry, afgeleid van Chuck Berry, die een prachtige presentatie heeft gegeven over de Rock ’n Roll van de jaren 50 en 60 met een medisch tintje als apothekers zijnde. De voetjes deinden mee, er werd meegeklapt en de jonge lieden van de therapeuten deden ongemerkt een dansje. Vooral opvallend was hoeveel ouderen hun smartphone in de lucht hielden om een glimp van de band op film te krijgen.
Zoals altijd een gemengd publiek dus, van jong tot oud waaronder ‘patiënten’, mantelzorgers, therapeuten, vrijwilligers, maar dit keer bij uitzondering ook mijn kinderen.
Dit alles ook nog eens voor het laatst in de prachtige, lichte en ruime zaal die Opella ons anderhalf jaar ter beschikking heeft gesteld, waar we hen erg dankbaar voor zijn. De organisatie gaat andere keuzes maken en daar passen wij helaas niet meer bij.
De hoeveelheid aanmeldingen viel deze bijeenkomst wel tegen moeten we zeggen. Zou het het weer zijn geweest? De drempel om jezelf aan te melden? De drukte van deze maand? Spreekt muziek als thema niet aan? We weten het nog niet. Wel weten we dat de ±30 mensen die er waren, ontzettend genoten hebben. Een staand applaus na afloop werd Stuck Herry gegund. Moet ook wel, na alle fysieke capriolen zij, zelf ook niet de jongsten meer, uit hebben gehaald. Een schoen met een lepel, een koffie bekertje en een xylofoon uit grootmoeders tijd kwamen ook allemaal aan bod.
Genieten, hoe veelzijdig de middag was en hoe de mensen hun aandacht er bij konden houden twee uur lang! Tevens kon men een plaat winnen door de vragen van hun quiz goed te beantwoorden. Het koppie erbij houden dus. Heb ik even mazzel dat een cliënt uit mijn team er eentje had verdiend!
Dit alles is tot stand gekomen met geld van de gemeente Ede, welke ons deze leuke dag gunde en 1000,- ter beschikking gaf. Eindeloos Koffie welke ons korting gaf voor alle heerlijke zoete en hartige hapjes, Buurtzorg+- en ParkinsonNet-therapeute Jeannet Scheffer van praktijk Ergodus welke jaarlijks onze pot spekt en Cadeau-Uniek welke al menig keer heeft geholpen leuke presentjes aan de sprekers te geven. En niet te vergeten de vrijwillige bijdragen van de gasten!
Ik bedank graag nog de koffiedames Joke, Yvonne en Alie voor het koffie schenken.
Ik bedank Anneloes de Zoete en Christian Zwerus voor het regelen van de Berinchemzaal bij Opella waar we tot vandaag gratis gebruik van hebben kunnen maken.
Ik bedank collega Ada voor de altijd aanwezige, stille steun en collega Gerrie die mij op de achtergrond heus wel in de gaten houdt.
En tot slot bedank ik mijn maatje Marian, zelf met de ziekte van Parkinson in de bloei van haar (jonge) leven, welke altijd alle mailcontacten voor de gasten onderhoudt. Tevens bedenken wij samen alle thema’s door het jaar heen en voelen wij elkaar haarfijn aan in al onze ideeën, tegenslagen, vorderingen en regelwerk. Alle lof hiervoor dus, zo’n fijne samenwerking.
Kety, het plan van aanpak voor komend jaar komt eraan hoor, want we willen dit natuurlijk vrolijk voortzetten!
In februari beginnen we het jaar met een presentatie van de neuroloog dr. Smidt uit ziekenhuis de Gelderse Vallei. Dit zal gaan over de ziekte van Parkinson versus Parkinsonisme en de laatste nieuwtjes uit de wetenschap. De locatie is dan voor het eerst op (kinder)boerderij/dagbesteding de Proosdij in Ede.
Iedere tweede woensdag van de even maand, zoals we gewend zijn, van 13.30 (inloop)/14.00 uur start tot 15.30/16.00 uur.
Wieweet tot ziens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven