Leesplezier | Zoekboek ´Waar is Wally?´

Op de plank stond hij klaar om door ons opgehaald te worden: het boek ´Waar is Wally?´.
Een buitenlandse vriendin vroeg mij 15 jaar geleden vol verbazing waarom ik Wally niet kende. Wally, de meest gezochte persoon ter wereld, is een figuur die blijkbaar in je opvoeding thuishoort. En terecht. Ik zag het boek staan en ik hoefde er geen seconde over na te denken. Deze ging mee in de tas.
Thuis aangekomen bleek het boek al meteen een hit. Zelfs Ian (2) vond het interessant en competitief ingesteld als zijn broers en ik zijn wil iedereen natuurlijk als eerste Wally vinden. Uitleg is niet nodig want al gauw is duidelijk waar het om gaat: waar hangt hij uit? Veel poppetjes lijken op hem, dus makkelijk is het niet.
De tekeningen zitten vol humor en prikkelen de fantasie. Het is een boek wat je zo tussendoor er even bij pakt en nadenken is niet nodig. Vergelijk het met puzzelen. Het is pure strijd ontspanning voor jong en oud.
Oudere kinderen kunnen de bijbehorende tekst lezen en worden aangespoord wat meer ingewikkelde zoekopdrachten uit te voeren. Zo heeft Wally vriendjes en vaste look-a-likes of is hij ineens iets kwijt wat bij hem hoort. Je leert wat vlaggen van een aantal landen en begrippen uit allerlei avonturen die hij onderweg beleeft.
Zoekboek ´Waar is Wally?´ Zoekboek ´Waar is Wally?´
PS: het boek ´Waar is Wally? – De wereld rond´ is niet heel groot, waardoor je hooguit met zijn tweeën tegelijkertijd kunt zoeken zonder kopstoten. Wel weer handig voor mee op reis!

Conclusie:

+ Kleurrijk
+ Fantasierijk
+ Opdrachten
+ Voor jong en oud
+ Woordenschat
+ Eenvoudig te begrijpen
+ Meeslepend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven