Lidl kettlebells van Crivit: een prima alternatief

Als hardlopen op een laag pitje staat, of als ik juist net wat extra wil trainen, doe ik het liefst wat krachttraining erbij. Minder gezweet en toch de fijne spierpijn, een goede doorbloeding en het lekker uitgestrekte gevoel. Tussen de dagelijkse activiteiten door is bijvoorbeeld een kettlebelltraining van 10 minuten goed te doen. We hebben nu de kettlebells van de Lidl in huis gehaald om te kijken of dit bevalt. Kettlebells zijn doorgaans vrij prijzig, bijvoorbeeld 30 euro per stuk. Lidl verkoopt ze voor een veel aantrekkelijkere prijs. Maar wat leert de ervaring?
Lidl kettlebells van Crivit: een prima alternatief

Voordelen Crivit kettlebells

  • Het materiaal is aan de buitenzijde van een soort rubber wat prettig aanvoelt.
  • Ze zijn met zachte rubber voetjes rustig op de vloer te zetten
  • De gewichtskeuze vinden wij prima. Marcel gebruikt die van 10 en 14 kilo. Ik heb gebruik die van 6 en 10 kilo, waarbij ik meestal die van 10 kilo gebruik.

Aandachtspuntjes

  • Het handvat is kleiner dan die van de meeste andere kettlebells die ik op Youtube-filmpjes voorbij zie komen. Sommige oefeningen zijn daardoor lastiger uit te voeren, zoals het snel kunnen overpakken van het gewicht van de ene hand naar de andere. Ik ben dan bang dat ik het gewicht dan eens uit mijn handen laat glippen.
  • Het handvat bevat aan de gehele binnenzijde een randje rubber van de afwerking want kan schuren. Ik heb er nog geen last van, maar bij veelvuldig gebruik en zachte huid kan ik mij voorstellen dat dit pijn kan doen.

Lidl kettlebells van Crivit: een prima alternatief

Conclusie

Voor mij zijn ze prima en goedkoop. Voor meer fanatieke sporters kan ik mij voorstellen dat er meer hunkering is naar een beter model. Het is maar net welke afweging je maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven