Ontbijten met mijn favoriete chocopasta is niet meer…

Het is eigenlijk niet de moeite waard hier een blog aan te wijden, maar wil het toch even kwijt. De hazelnotenpasta (chocopasta) van de Lidl heeft een nieuwe samenstelling van ingrediënten gekregen, waardoor de smaak in negatieve zin is veranderd. En aangezien ik hier al zolang als ik mij kan herinneren mee ontbijt, vind ik dat. intens. jammer.
Mijn ochtendritueel bestaat uit het uit bed komen, pantoffels aantrekken en met mijn zware prikkelhoofd in tunnelvisie zwijgzaam naar de keuken lopen. Daar verblijd ik mezelf met koffie en twee sneetjes volkorenbrood, besmeerd met een dikke laag chocopasta. Vervolgens kom ik iets meer tot leven, sta ik open voor conversatie en kan mijn dag beginnen. Dat mijn favoriete chocopasta nu veranderd is, vind ik dus echt heel erg. Maar goed, er zijn ergere dingen. Weet ik wel.
Dat moment. Ik weet het nog goed. Het etiket was veranderd. Ik zag dat er een halve procent minder cacaopoeder in zat. De kleur was lichter en de zoete, nepchocoladegeur kwam mij meteen tegemoet zodra ik de deksel open deed. De eerste hap deed mijn vermoeden bevestigen: we hebben hier te maken met een probleem.
Heb jij ook iets wat je na jaren gebruik ineens moet missen omdat het uit de schappen gehaald wordt? Zoals de perfecte foundation of de fijnste parfum? Nou, dat gevoel dus. Daarom probeer ik in de supermarkt de onderste potten oude chocopasta nog uit de dozen te vissen voordat er alleen nog nieuwe potten overblijven. Ook in een ander filiaal zijn ze al helemaal op. Treurig.
Nog een aantal dagen voordat ik moet beslissen wat ik dan op mijn brood moet doen. Het is niks ergs, maar toch…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven