Ons Zaden is geweldig leuk als je van planten houdt

Als je een plantenliefhebber bent en je bevindt je toevallig in Wageningen, dan moet je echt even Ons Zaden binnenlopen. Je wordt er instant BLIJ van. Het is een lichte, overzichtelijke winkel vol verschillende soorten zaden, bijzondere planten met daarbij achtergrondinformatie over de afkomst. Ik ben er geweest en laat je graag even meekijken:
Ons Zaden Wageningen Ons Zaden Wageningen Ons Zaden Wageningen
Je kunt rustig snuffelen tussen alle zakjes zaad en je verbazen over alles wat je ziet aan namen en vormen. En er is geen stem die in je nek loopt te hijgen of je geholpen wil worden. Een bezoekje aan deze winkel werkt als een soort therapie op je welgesteldheid. Maar dat wisten we natuurlijk allang van plantenwinkels.
Ons Zaden Wageningen
Een zakje zaad wat ik echt nog wil gaan halen is Kruidje-roer-me-niet. Bekijk dit filmpje eens waarom:

De bladeren schijnen na een half uur weer de normale vorm aan te nemen. 20 zaden van deze kosten 3 euro. Handig is ook de moeilijkheidsgraad die erbij vermeld staat! Deze schijnt gelukkig makkelijk te zijn als ik de site moet geloven. We zullen zien!
Ons Zaden Wageningen Ons Zaden Wageningen Ons Zaden Wageningen
Bekijk die leuke namen eens, bijvoorbeeld: ´Gebakken-ei-boom´
Ons Zaden Wageningen Ons Zaden Wageningen Ons Zaden Wageningen
Ik ben er al weer een hele tijd niet geweest en bedacht me nog dat ik deze foto´s had gemaakt tijdens mijn eerste bezoek. Ik moet er dus echt weer eens naar toe. Zeker nu ik op de site zag dat ze Kruidje-roer-me-niet schijnen te hebben, iets wat ik niet vond in gewone tuincentra zoals De Oude Tol.
Vreeken´s Zaden schijnt ook een aanrader te zijn als je van (gewone) planten houdt. Maar dat is mij te ver weg helaas. Wel kun je online bestellen en schijn je er wel op tijd bij te moeten zijn wegens een wachttijd op bepaalde zaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven