Gezien: familiefilm ´Meester Kikker´ (2016)

Om een hete vakantiedag door te komen is het met kinderen wel lekker om op het heetst van de dag samen een film te kijken. Sinds kort is ´Meester Kikker´ te zien op Netflix. Julian riep al gauw dat hij die kende, want dat had hij in groep 3 vlak voor de zomervakantie gekeken. ´Leuke film!´ en die wilde hij nog wel eens zien. We zetten hem aan en al gauw bleek dat we allemaal volkomen roerloos bleven kijken. Een goed teken!
De film uit 2016 is gebaseerd op het boek van Paul van Loon. Een schrijver waar veel kinderen, waaronder mijn oudste zoon, dol op zijn.

Het leukste aan de film:
  • De sfeer: ouderwets gezellig, Hollandse tafereeltjes, romantische beelden in pitoreske dorpjes en natuur in de polder. En niet te vergeten al die leuke dieren die te zien zijn. De familie van Wouter en natuurlijk meester Frans zijn erg leuk gespeeld. De hoofdrolspeelster Sita doet het trouwens ook erg goed.
  • De duidelijke karakters en niet meer dan nodig is.
  • Lekker vlot tempo in de scenes.
  • Een beetje zoet, voorspelbaarheid, romantiek, maar ook voldoende spanning.
Minder leuk aan de film:
  • Het karakter van schooldirecteur Stork is overdreven slecht en eng neergezet. Zo eng, dat ik bang ben dat de kleinste kinderen er nog nachtmerries van krijgen. Schooldirecteur Stork is al eng van zichzelf, waarom moet hij dan zo hard tegen de kinderen schreeuwen? Niet normaal. De rode ogen als hij in een ooievaar verandert: waarom? Een ooievaar heeft geen rode ogen. Waarom wil hij in het begin van de film trouwens een pad dood trappen als voorbeeld voor een hele schoolklas. Is dat normaal? Het was nog helemaal niet duidelijk dat hij een ooievaar zou worden of een duidelijke afkeer had voor padden dus het kwam best out of the blue. Dat maakt het allemaal onnodig weird. Zijn starre mimiek, zijn kledij, zijn houterige bewegingen en zijn gedrag zijn allang voldoende om meester Stork te zijn. Aandikken hoeft echt niet.
Conclusie:

Ik geef de film een 8 in een schaal tot 10, omdat de kinderen er gefascineerd en met plezier naar hebben gekeken (en nog geen enge dromen gehad hebben). Kijkwijzer geeft aan dat er inderdaad vanwege de angst beter pas vanaf de leeftijd van 6 jaar gekeken kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven