Ingeschreven voor: de Bridge to Bridge én de Zevenheuvelenloop!

Na de halve marathon ben ik een verstandig mens geworden en heb een hardloopschema opgezocht op run2day.nl voor de 5-10km. Ik wilde vooral mijn tempo verbeteren op deze afstand. Ik liep doorgaans voornamelijk rondjes van een half uur en dat was ongeveer 5 kilometer.
De afgelopen weken liep mijn nieuwe hartsloopschema erg lekker en heb ik om de dag gelopen. Nu zit ik in de 6e week en heb ik net een pittige intervaltraining gehad bij meer dan 27 graden vanmorgen (gekkenwerk!). Ik merk al dat mijn ´lekkere´ looptempo op de 5 kilometer omhoog gaat van 6+ naar 5.45 minuten per kilometer.

Inschrijven voor een wedstrijd

Omdat de Heiderun in Ede (1 september) in beeld komt heb ik alvast gekeken of ik vrij ben die dag. Helaas moet ik werken. Maar niet getreurd, de week na de Heiderun is er de Bridge to Bridge in Arnhem welke nog op mijn wishlist stond. En de Zevenheuvelenloop idem, maar dan voor november. En ik ben megablij dat ik beide dagen vrij ben! Meteen schreef ik mezelf in.

Nieuw hardloopschema

De laatste twee weken van het hardloopschema laat ik nu voor wat het is en ik begin met het hardloopschema voor 10-15 kilometer. Ondanks dat ik 2 weken oversla is de overgang niet al te groot. Als ik om de dag loop red ik de 8-weken durende training precies tot aan de Bridge to Bridge en zou ik die flawless moeten uitlopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven