Tuindingen | Coniferen eruit

Oh my… Er is bijna niks meer overgebleven van onze achtertuin. Waarom niet? Nou heb ik op mijn IG al spectaculaire filmpjes laten zien, maar bij deze nog even de foto’s.


Zoals je ziet kijken we inmiddels tegen de achterburen aan. Wat een kaalslag hè? Natuurlijk is het jammer dat we niet meer tegen groen aankijken, maar deze coniferen waren al veertig jaar oud en toe aan vervanging. Het gras eronder groeide niet meer en de de borders zaten vol wortels en droog zand omdat er nooit regen op viel. Er kon geen viooltje meer in. Dus dag duiven, dag eekhoorn, sorry sorry sorry.
Marcel heeft afgelopen week eerst de oude schutting (die nog vast hing aan purschuim) verwijderd en dit weekend zijn de oude coniferen uit de grond gehaald, inclusief kluiten.  Eerst werden ze in stukjes gezaagd, neergehaald en vervolgens werden de kluiten eruit gehaald. Het viel me nog mee dat de klus geklaard was vóór de lunch.
Volgende week komt de nieuwe schutting en ga ik nieuwe bomen bestellen. In de tussentijd zijn we nog wel even zoet met zand wegscheppen en restanten wortels eruit trekken. To be continued…

Een reactie

  1. Pingback: In de tuin | Nieuwe schutting – Ramona van den Arend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven