Marc 7 jaar

Lieve Marc,
Vandaag ben je zeven jaar geworden. Zeven! Je wordt lang en het hoge knuffelheidsgehalte verdwijnt wat meer naar achtergrond. Je krijgt een stoere kop omdat het ronde er langzaam af gaat en je begint al jantje-moppen na te vertellen. Je haar wil je lang laten groeien en je schuine lok aan de voorkant die je moeder per ongeluk verkeerd geknipt had staat je nog eigenwijs ook. Gelukkig ben je verder weinig veranderd, want wormen redden en stenen verzamelen als kleine achtertuin-avonturier vind je nog steeds erg leuk om te doen. Zwaarden en pijl-en-boog zijn, naast je online spelletjes Minecraft en Fortnite, nog steeds het leukste wat er is.
In je bed liggen veel knuffels waarvan je hondje en Alex van Minecraft, je favorieten zijn. Naast je kussen en je knuffels ligt ook altijd nog een schatkist, vol bijzondere vondsten. Als ik je bed verschoon kijk ik er altijd weer even in, met name als de deksel niet meer dicht te krijgen is. Dan moet ik toch echt even wat spullen filteren, wat je eigenlijk niet wil. Je nieuwe losse melktand, de mooiste stenen, sleutelhanger en andere niet-verteerbare spullen laat ik er dan maar in liggen.
Vandaag vier jij je feestje in een binnenspeeltuin samen met je vriendje die ook bijna jarig is. Alle jongens van de klas zijn uitgenodigd. Jammer dat we je aanstaande vrouw vergeten zijn uit te nodigen, daar kwam je twee dagen geleden pas achter. Maar de beste vrienden zijn er sowieso. Wat een geluk dat je vrij bent van school vanwege de stakingen, nu kan de hele familie ook nog eens mee.
Ik denk dat je een hele leuke verjaardag zal krijgen en ’s avonds weer met een grote lach in bed zal liggen. Dat heb je hartstikke verdiend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven