Eropuit | Kamperen bij de Brionische eilanden, Kroatië

De Bruijni-eilanden! Oftewel Brioni, bij de stad Pula, is de plek waar we in 2018 vakantie vierden. Iedere ochtend wakker worden met direct uitzicht op heldere blauwe zee, een stralend zonnetje waarin je rustig je koffie opdrinkt, het (slaap)zand nog uit de oogjes wrijvend.

Brioni, aan het strand koffie drinken

Brioni Sunny Camping is een camping zonder al te veel poeha, zoals wij het graag zien. En buiten het hoogseizoen blijkt het goed vertoeven. Je hoeft nergens op te wachten en het is er heerlijk schoon. Onze kinderen vermaken zich met eindeloos stenen in het water gooien, pootje baden, schelpen zoeken, voetballen, bootjes maken, vliegeren en zo nodig is er de speeltuin. We werden altijd vriendelijk begroet in het winkeltje en de groenteboer waar we ook goedkope waterschoenen kochten voor de stranden vol keien. Je hoeft eigenlijk de camping niet af om een leuke tijd te hebben.

  • Marcel en Ian aan het strand op de camping
  • Camping Kroatië met kinderen
  • Aan de schommel hangen op camping Brioni

Qua bezichtigingen hebben we het rustig gehouden. Om wel wat te noemen is ten eerste Pula een mooie stad om te bekijken. De arena en andere Romeinse gebouwen in de stad vond ik het meest indrukwekkend om te zien; te beseffen dat die gebouwen al duizenden jaren oud en gebruikt zijn!

  • colosseum oude kruiken
  • colosseum

De grote winkelstraat met westerse kledingmerken interesseert mij het minst. Er was een enórme plantjesmarkt, wel om blij van te worden maar niet echt om iets van mee naar Nederland te nemen. Verder heb je nog oude steegjes met veel sober-romantische geveltjes wat mij nieuwsgierig maakt. Er werd ons verteld dat de gewone markt ook een aanrader is, maar deze is er alleen in de ochtend en hebben wij gemist.

  • kroatie
  • oud gebouw

Een tweede tip is het bekijken van Vodnjan. Het is een dorpje wat bijna verlaten lijkt, maar het zit vol oude pandjes en er is veel cultuur en geschiedenis op te snuiven. De kerk mag je alleen betreden met bedekkende kleding (geen blote schouders of korte broeken).

  • Oud dorpje Kroatië
  • Scheef straatje
  • Zon

Ga je ook met je gezin naar Kroatie? Dan is deze omgeving echt een aanrader. Let wel dat je met aanhangwagen in Duitsland maximaal ‘maar’ 80km/uur mag rijden en je dus zeker twee dagen onderweg bent. In het hoogseizoen kan het natuurlijk erg druk zijn en weet ik niet of de toiletten dan nog zo fris zijn. Bovendien komen hier soms ook veel jongeren in tijden van plaatselijke festivals en kan er wat herrie zijn, wat nu tijdens onze meivakantie niet het geval was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven