Eropuit | Kamperen bij camping Laguna, Empuriabrava (Spanje)

Tent aan het strand in Spanje

Wij zijn inmiddels alweer thuis, maar graag kijk ik nog even terug naar de highlights van onze vakantie. Mijn eerste keer Spanje trouwens, dat terzijde. Hoe hebben wij het gehad en, ook al wil ik geen appels met peren vergelijken maar doe ik het toch als ik ergens heen ga: was deze vakantie net zo goed als die van vorig jaar?

Hieronder meer over wat voor camping Laguna is, wat voor weer we hadden en wat voor activiteiten we hebben gedaan en het leukst vonden.

Zwembad

Een camping zonder zorgen

Camping Laguna is een luxe camping van alle gemakken voorzien. De voorzieningen zijn schoon en uitgebreid. Er is zeep bij de wastafels (waar ik pas na vijf dagen achter kwam), de vele toiletten en douches worden tweemaal daags schoongemaakt en alle prullenbakken worden dagelijks gecontroleerd. Iedere avond rijdt er nog een opzichter rond om te kijken of alles oké is en na een flinke regenbui worden de paden waar nodig aangevuld met grind en zand (door een Spaanse meneer in kledij voor de Noordpool terwijl hij wordt gepasseerd door Duitse en Nederlandse badgasten in zwembroek).

Wastafels

Er is alle dagen een campingwinkel open met alle dagelijkse benodigdheden en een restaurant met sowieso lekkere pizza’s. Er zijn verder nog verschillende speeltuinen, sportvelden, fitnesstoestellen, een zwembad en dan heb ik de pedicure nog niet eens opgenoemd. Je ziet hier buiten het hoogseizoen veel senioren en her en der jonge gezinnen. Die combi vinden wij wel fijn, want in plaats van disco-herrie en knuffelbeer-entertainment zal je hooguit een wenkbrouw optrekken van een gezamenlijke barbecue in kringverjaardag voor gepensioneerden of een geroutineerd theekransje van vaste campinggasten (70+). Ik beloof niet dat het in het hoogseizoen zo relaxt is.

Brood van de camping

Het weer

We hadden redelijk mooi weer (18 graden, half zon, half bewolkt, koude wind). De noorderwind was wel een uitzondering volgens de campingeigenaar. Maar de zon deed zijn werk. De wind komt steevast eind van de ochtend aanzetten en neemt toe in de middag. Wij zaten op een premiumplek langs het strand waar de wind het krachtigst was. De mooiste plekken langs het meer waren al bezet. Maar ook op de gewone campingplekken is het goed vertoeven tussen de bomen, al heb je om je heen dan wat meer buren. ’s ochtends konden wij heerlijk zonnen en in de middag zochten wij beschutting.

Kinderbad

Natuur

Wat me meteen opviel was dat de camping mooi is aangelegd. Ik heb in ieder geval genoten van de planten. Bovendien worden de duinen langs het strand deels hersteld en teruggegeven aan de natuur, waar ik in dit gebied vanaf mijn tent zeker vijf soorten vogeltjes voorbij heb zien komen. Altijd een uitzicht vol leven dus: wuivend gras op de duinen, vogels en op de achtergrond de vliegers, surfers en de bootjes.

Beplanting op de camping

Activiteiten

Wij hebben de markt bezocht op zaterdag, aan de boulevard van Empuriabrava. Deze kun je bezoeken door lopend over het strand de kreek over te steken. Dit kon echter niet zonder natte voeten, dus het is handig om dat bij laag tij te doen. Of je moet even 5 kilometer omlopen/omrijden. Er zijn daar ook mooi aangelegde speeltuinen waar we een paar keer wat hebben gegeten op een bankje.

Verder wilden we het historisch centrum bezoeken welke op borden was aangegeven, maar deze hebben we niet echt kunnen vinden (???). Ook de vlindertuin stond nog op de planning, maar omdat we eerder weg gingen hebben we dit ook maar overgeslagen. We hebben ons dus vooral bezig gehouden met schelpen zoeken, rennen langs het water, frisbeeën, onszelf ingraven, lezen, vissen, luieren en lanterfanten.

Mocht je nou echt wat hela-hola-activiteiten willen doen met de kinderen dan heb ik hier nog een blog gevonden waar je evt. wat aan hebt.

Vliegeren

Waarvoor ik zou terugkomen:

Het enige waarvoor ik nog eens terug zou willen komen (dat doen wij in principe nooit) was de watersport en dan vooral het kitesurfen. Je kon voor niet al te veel geld les krijgen in een paar dagen tijd. Wij hebben ook vermakelijk zitten kijken naar deze activiteiten op het strand. Dit zou ik echt nog eens met de jongens willen gaan doen. Hier nog even de link naar de leerschool die ik vond.

En dan de pizza in het restaurant. Daar zou ik ook voor willen terugkomen. Combineer die twee en je hebt de perfecte dag!

Handtekening Ramona

2 reacties

  1. Pingback: Weekplog #30: Terug van vakantie – Kijk, mama!

  2. Pingback: Weekplog #31: radijsjesrijkdom en uitgaande snailmail – Kijk, mama!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven