Eropuit | Creators For KiKa Live

De laatste keer dat ik met de kinderen in een theater ben geweest was bij een sinterklaasvoorstelling. Inmiddels zijn de kinderen een paar nepgeweren en begrippen uit de seksuele voorlichting ouder, dus bedacht ik dat het weer tijd was om naar een voorstelling te gaan. Dit keer vond ik een Fortnite-event! We besloten dat Lukas (9), Julian (8) en Marc (7) mee konden, Ian bleef thuis bij Marcel. Afgelopen zondag was het zover en ik heb ik dit voor de jongens geheim kunnen houden tot het laatste moment om het een grote verassing te houden.

Bekende creators

Er werd door Vogeljongen een hele show aan elkaar gepresenteerd met Mees Dix, TeamFNL, MinionFartGun (favoriet van Lukas), Marnickur en Gekkies. Een hele uitgebreide Q&A vond plaats en er werd natuurlijk gegamed (vier pc’s) met wissels tussen de spelers. Alles kon gezien worden op een megagroot scherm en vet geluid. De eerste potjes waren niet best, maar de laatste werd gewonnen en dat was natuurlijk wel een zenuwslopende klapper!!

Activiteiten

Het was leuk georganiseerd: er werd bijvoorbeeld een jongen uit het publiek gekozen om mee te spelen en er werd een dansjeswedstrijd gehouden waarbij negen kinderen wat moois konden winnen (muismatten, headsets en Fortnite-poppetjes). Hoe gaaf is het om vanaf het balkon te zien dat de hele zaal uit zijn plaat gaat met dansjes nadoen! En I never knew dat onze Julian zo goed kon dansen. Vogeljongen zong na de pauze ook nog twee liedjes ( o.a. die ‘dikke party in de battle bus’ welke ik als moeder al maanden heb moeten aanhoren, misschien komt het bekend voor). Ik deed een poging voor de vogeldans, maar ik voelde ogen van wat tieners om ons heen en toen ben ik maar langzaam weer in mijn stoel gezakt. Ik begrijp het volledig als ik binnen enkele jaren door mijn kinderen verbannen wordt uit dit soort evenementen.

Ouders (lotgenoten)

Het merendeel van het publiek bestond uit kinderen. Er waren veel ouders die niet eens aanwezig waren maar hun kinderen gewoon afzetten en weer ophaalden. Sommige achtergebleven ouders kwamen mee uit pure nodzaak en staarden stoïcijns voor zich uit. Andere ouders maakten trots, net als ik, slechte filmpjes met veel pixelvorming en te weinig licht voor insta stories. Een enkele kantooroverhemdouder swipette liever op zijn telefoon naar het laatste nieuws op NRC-app of iets dergelijks.
Deze moeder was in ieder geval minstens zo enthousiast als de kinderen, al speel ik liever Runescape dan Fortnite, en des te meer lijkt het mij leuk eens naar het Runefest te gaan. Sorry jongens.

KiKa

Dankzij dit event is er zelfs nog geld naar het goede doel gegaan: KiKa (Kinderen Kankervrij) kreeg €4766,- 🎉

Conclusie:

+ Ik kan nu The Wiggle. Ten minste, dat zijn mijn woorden.
+ Er waren gratis flesjes frisdrank wat ik eerst niet door had
+ Er waren leuke Fortnite-poppetjes te koop met korting
+ Schone WC’s
+ Nu zin om met de kinderen in het gras The Worm te oefenen. De vogeldans is overigens niet aan mij besteed: ik werd the day-after nog uitgelachen. Waarschijnlijk gaat dit nog de hele school rond.
+ Er werd een goed doel voor kinderen gesteund
– De snacks, zowel de Pringles als de M&M’s waren op: totaal. leeg. geplunderd. Zelfs voor de Twix White (yuk): ‘Of ik na de voorstelling even terug kon komen in verband met meer voorraad.’ Euhm… nee dank u.

Al met al: het was echt een SUPERTOF event, ik zou dit dus zo weer willen doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven