Weekplog #34 | Festival, een bijzondere stek en nieuw huisdier!

Weekplog #34: Festival, een bijzondere stek en nieuw huisdier!

Vandaag is het zondag en het liedje waar ik mee ben opgestaan is: It won’t Fade van Sonata Arctica (luister met diep geluid vanaf 1.49 als je het begin niks vindt). Soms heb je dat hè, van die dagen dat je meteen een liedje in gedachten heb en even aan wil zetten. Maar nu is het tijd voor een nieuwe weekplog!

PS: het had net zo goed Céline Dion kunnen zijn aangezien mijn muzieksmaak alle kanten op gaat.

Maandag. De dag dat ik na mijn werk met Ian naar de kringloop (Restore Ede) ging om festivalkleding te zoeken voor woensdag. En ik was geslaagd! De restore had op dit moment trouwens megaveel leuke kleding. Ik had me er nog wel langer kunnen vermaken.

Weekplog maandag hommel en kringloopgeluk

Deze hommel lag in de bijkeuken voor dood op de grond en heb ik in de bloemen geschoven zodat hij meteen nectar kon eten. Lupine is altijd een druk bezochte plant door hommels.

PLagues End gehaald in Runescape

Dinsdag. Eindelijk haalde ik vandaag Plagues End! Plagues End is een quest in Runescape waardoor je een nieuw stuk land van de elven ontdekt waar je ontzettend veel nieuwe mogelijkheden hebt als je hogere levels hebt in je skills. Mocht je Runescape niet kennen, misschien kun je mijn verhaal eens lezen over hoe ik mijn man heb leren kennen in dit spel.

Woensdag. De feestdag van het jaar was vandaag. Ieder jaar wijkt alles in mijn agenda voor deze dag. Zelfs mijn man vraagt vrij om bij de kinderen te zijn die een vrije dag hadden van school, zodat ik de hele dag weg kon: het Buurtzorg Festival. Dit keer voor het eerst een echt festival in verband met het 12,5 jaar bestaan. Het vond plaats op het terrein van Dauwpop inclusief de leuke aankleding. Lekker eten en drinken, alles goed verzorgd, samen met gezellige collega’s: met één woord GE-WEL-DIG!

Superleuke aankleding op het Festialterrein

Ohja, woensdag om 12 uur kwam mijn blog nog online over hoe wij inpakken voor vakantie nu we met vier kinderen kamperen. Deze kun je terugvinden door hier te klikken.

Donderdag. 4 uurtjes geslapen. Ochtenddienst. Kort weliswaar, maar verder: no comments. In de avond kwam ik een beetje tot leven om vervolgens in de tuin te prutsen.

In de moestuin prutsen

Vrijdag. Er kwam een pakketje binnen voor mij en ik wist meteen: dit is de stek die ik van marktplaats heb gekocht! Een hele dure, waar ik al een jaar over aan het nadenken was gezien de prijs, de zeldzaamheid ervan en de weinige plekken waar die te koop was. Maar dit keer ging ik ervoor: de koper had veel goede feedback en de prijs was niet te hoog (gewortelde stek met één blad, 20,- excl. verzending). Ik ben nu trotse bezitter van een monstera variegata!

Monstera Variegata

Vlak voor mijn avonddienst heb ik nog gauw de tuinkas gewit met kalkverf, zodat de bladeren van de tomaten niet opkrullen.

Kas witten met kalkverf

Zaterdag. Vandaag haalden we een katje op van marktplaats. Mia heet ze. Ze is nog heel schuw omdat ze moet wennen, dus laten we haar zoveel mogelijk met rust (zover dat lukt met kinderen). Wel zag ze er na een halve dag al wat meer ontspannen uit. In de nacht is ze uit haar bakje gekomen en ging ze op verkenning.

Nieuw huisdier Mia

We aten trouwens hartige taart, dat had ik weer een tijdje niet gemaakt. Ik zal het op de blog zetten woensdag, mocht je mijn eenvoudige recept willen weten.

Hartige taart recept
Fotot van ons samen en een andere tuin
De tuin gesproeid voor vakantiegangers en zomaar een leuke foto van ons samen.

Zondag. We zijn lekker vrij en het wordt 32 graden! Ik schrijf mijn blogs af, ga hardlopen, schoonmaken en weer verder in de tuin prutsen. Jullie ook een fijne zonnige zondag!

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven