Onze rolverdeling in de tuin

Sommigen weten het al via Instagram, maar ik had er nog niet veel over geschreven: de rolverdeling in onze tuin. Marcel en ik vullen elkaar namelijk erg goed aan, al zeg ik het zelf en hebben allebei een eigen takenpakket om de tuin tot in de puntjes in orde te maken. Nieuwsgierig?

Afdeling gras

Dat is Marcel. Er moet worden gemaaid, uiteraard, maar ook geverticuteerd, bemest, de randjes bij werken, inzaaien en zo nodig nieuwe plaggen leggen als het echt een slecht stuk is. Onze oude tuin had dankzij zijn werk een prachtig groen grasveldje. Het is een nieuwe uitdaging om onze huidige tuin (die een aantal malen groter is) ook weer zo netjes te krijgen.  Vergis je niet, het is een heel werk om gras er goed uit te laten zien. Zo mag er geen klaver of mos door groeien (daar heb ik dus nooit bij stil gestaan) en moet het er strak uit zien. Marcel vindt het gelukkig leuk om dit zo netjes mogelijk te maken en besteed er soms bijna iedere dag wel zijn aandacht aan.
IMG_20160826_145651
Voor mij had het niet zo precies gehoeven en zou ik een stuk minder vaak maaien. Klaver en mos zouden bij mij nooit verdwenen zijn. Ik ben dus blij dat hij dit takenpakket van afdeling gras geheel tot zich neemt. Zo kan ik ongestoord mijn aandacht vestigen op de rest van de tuin. De kinderen maken natuurlijk veel gebruik van het gras en zijn er waarschijnlijk wel blij mee dat we er op kunnen spelen en picknicken. Bovendien geeft het verkoeling aan de voeten op een hete dag.

Afdeling planten

Dat ben ik. Snoeien, poten, zaaien, bemesten, onkruid wieden, scheuren, herplanten is niet aan Marcel besteed. Zo denkt Marcel dat een boompje er slecht uit ziet als het in de herfst uitvalt en loopt hij weg ‘achter Ian aan’ bij een gesprek tussen mij en een buurvrouw als we het over de verschillen in soorten coniferen hebben. Als de volgorde van nieuwe gekochte planten mij niet aanstaat trek ik de boel er net zo hard weer uit en deel het opnieuw in. Marcel zou zich hier niet druk om maken, maar ziet na enige tijd vaak toch wel resultaat.
IMG_20160826_134215

Klussen

Omdat Ian nog vaak weg loopt heeft Marcel laatst een afzetting gemaakt. De poort heeft ook een magneetje gekregen zodat die open kan blijven staan als je met de fiets eruit wil, en zo zijn er wel meer klusjes die Marcel dan vaak oppakt. En nu we grote bomen in de tuin hebben staan helpt hij me ook met het omzagen van dikke boomstammen en heeft hij onlangs een enorm oude klimop met grof geschut weggehaald.

Tuindecoratie

Als ik later oud en rolstoelafhankelijk zou zijn, mogen mijn kinderen me vanaf 9.00 uur ’s ochtends neerzetten in een tuincentrum en ik zou me de hele dag kunnen vermaken. Graag snuffel ik even tussen de nieuwe prullaria voor in de tuin en als er potten of potgrond gekocht moeten worden ben ik al weg voordat je het door hebt. Ook het graszaad en de kalk voor het gras koop ik meestal voor Marcel, zodat ik weer even kan neuzen in een tuinwinkel. Vogelvoer in allerlei vormen voor in de winter kan ik bijvoorbeeld ook nooit laten liggen (vogels horen in de tuin!). Net als bloembollen. En zijn er al nieuwe viooltjes? Er is altijd wel ergens een plekje over…
Zo vullen we elkaar dus goed aan in de tuin en ik ben er van overtuigd dat we van onze nieuwe tuin ook weer een juweeltje gaan maken.

Published by

4 Replies to “Onze rolverdeling in de tuin

  1. Perfect verdeeld! Wij hebben hier een aantal planten in de voortuin. Die leven nog wel, maar helaas niet dankzij mij.. Vergeet ervoor te zorgen, echt heel slecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *