Gezien: Emma Wil Leven (docu)

Laatst zag ik dat Paul van EarlyUpAndRunning.nl zijn gedachten beschreef op de uitzending over Zorg om Daan; het gehandicapte kind wat een tweede thuis kreeg, omdat de zorg voor zijn ouders te zwaar werd. Waarschijnlijk doe ik ze tekort met die laatste zin, maar om mij beter te begrijpen kun je waarschijnlijk beter zelf de documentaire bekijken.
Ik kon het alleen maar eens zijn met Paul en eerlijk gezegd moet ik de uitzending nog in zijn geheel terugkijken. (Dus zelfs zonder te kijken is zijn blog goed te begrijpen, maar dat komt misschien ook omdat ik in de zorg werk).
Anyways, gisteren zag ik via de NPO app Emma Wil Leven terug en de nabespreking daarvan. En het was zo ontzettend boeiend dat ik ook dit de moeite waard vond even te benoemen.
De beelden waren schokkend, maar realiteit. Het verhaal riep bij mij veel vragen op maar ook veel meer begrip (of ten minste, dat denk ik?). Ik merk nu al van mezelf dat ik de valkuil heb nu een grote brei aan facetten te willen benoemen, maar die warrigheid uit mijn hoofd wil ik er niet zo uit gooien. De punten die mij het meest opvielen beschreef ik op mijn andere, meer verpleegkundige blog welke je hier kan vinden.


(De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Pixabay.com)

Published by

3 Replies to “Gezien: Emma Wil Leven (docu)

  1. Ik ga hem binnenkort eens kijken Ramona! Bedankt voor het benoemen van mijn blog over Daan!
    Het zijn documentaires die de spijker de z’n kop slaan he! Hoe verdrietig dat soms ook is.

  2. Ik moet hem nog steeds kijken, maar vind het toch spannend. Lijkt me namelijk heel moeilijk en daar moet je hoofd een beetje naar staan. Maar aan de andere kant heel goed dat ze dit in beeld hebben gebracht; meestal hoor je inderdaad de ‘succesverhalen’ van meiden die uiteindelijk sterker bleken dan hun ziekte. Dit verhaal toont een meisje dat van een doorsnee kind verandert in broodmager en een schim van zichzelf. Behalve geestelijk, ze weet helaas precies waar het aan mankeert. Triest! Ook voor haar omgeving, lijkt me verschrikkelijk dat je eigenlijk alleen maar kunt toekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *