Ik weet het nog goed. Was ik net een jaartje bezig en lekker op weg van mijn eerste 5km naar de 10km (want hardlopen smaakt altijd naar meer!) en dan kom je trainingsschema’s tegen waarin staat ‘dribbelen’.
DRIBBELEN?
Behalve dat je je voeten gebruikt met hardlopen, weet ik niet beter of dat er geen bal bij hoort. Internet op, zoeken, wat zie je? ‘Een rustig looptempo’. Wat denken ze nou, dat je in de training jezelf de apelazerus loopt en dan om te ‘rusten’ gaat langzaam hardlopen? Nee natuurlijk niet, lopen of erger: stilstaan is DE manier om te rusten in je schema. En langzaam doe je al om het überhaupt allemaal vol te kunnen houden. Of niet soms?
Hoe weet je nou wat dribbelen is?
Zojuist heb ik het ontdekt. Nou eigenlijk al een jaar geleden, maar momenteel ‘voel’ ik weer dat ik het kan. Het is namelijk een kwestie van ervaring voordat je weet hoe je kan dribbelen om je rust te pakken tijdens het hardlopen. Dus no worries, dribbelen komt ineens vanzelf wel zodra je vaker langere afstanden gaat lopen.

De techniek leer je jezelf (onbewust) aan, waardoor je automatisch lekker leert doorlopen op langere afstanden. En als je voelt dat je ademhaling te hard gaat, je buikspieren te veel moeten doen of je beenspieren hebben even geen puf meer en je loopt al voor de derde keer een brug op, dan ineens komt het moment daar dat het lijkt alsof je gaat snelwandelen. Maar toch ga je nog vlot vooruit. Je voeten raken bijna de hele tijd de grond aan en je wikkelt je voeten helemaal af: het asfalt rolt als een loopband onder je voeten. Als je dàt beseft, dan ben je aan het dribbelen.
Komt vanzelf wel!

Altijd fijn als iets van zelf komt!
Herken jij het verhaal?
Oh, al meegemaakt en dat met nog maar 1 keer 5 km te hebben gelopen :p Kende het niet, nooit van gehoord maar met je beschrijving ben ik helemaal mee 🙂
Oh knap, ik kon het niet hoor! Ik dribbelde altijd al voor mijn gevoel, haha.
Ohhhh, helemaal vanzelf! Dan komt het vast wel 😀
Goed bezig! Sowieso dat je zo goed gaat met hardlopen.