Echte post versturen: een aquarel voor oma!

Kleuren
Weer een onderdeel van de Mama Challenge: Vestuur Echte Post! Ik maak er gelijk gebruik van om zo wat leuks te laten zien waar ik heel enthousiast over ben.
Soms kan deze van origine creabea iets bij de Bruna/Hema/Action niet echt laten liggen. De tijd heb ik er niet voor, ik doe er vervolgens waarschijnlijk niks mee en wat kastruimte over heb ik eigenlijk ook niet. Toch kocht ik deze: HOLLAND ansichtkaarten – kleuren voor volwassenen (8 euro inclusief verzendskosten). En waarom nou deze?
Kleuren
Hollandse truttigheid
We hebben familie in het buitenland en dan is het extra leuk om typisch Nederlandse dingen te versturen. Pakketpost is behoorlijk duur dus de laatste tijd houden we het voornamelijk bij appjes, maar zo nu en dan ook gewone kaarten. Nou ja, dat laatste bijna nooit eigenlijk. Omdat deze kaarten zelf ingekleurd kunnen worden is het ook leuk om de kinderen dit te laten doen om zo iets persoonlijks te kunnen geven. De kaart van vandaag ging trouwens gewoon naar Oma van de Kippen en niet naar Australië.
Kleuren
Aquarellen met potloden
Naast dit boekje in de Bruna lag, hoe kan het ook anders, een doos potloden. Daar heb ik al een aantal van liggen, maar deze soort nog niet: ‘Watercolor pencils’ van Stabilo Aquacolor. Dat wil zeggen dat je na het kleuren met een nat kwastje er overheen kunt gaan voor een aquarel-effect. Totaal niet nodig, maar wel heel leuk en nieuw voor de kinderen. En aangezien ik al maanden met een Bruna cadeaubon rondliep heb ik ze gewoon meegenomen.
Niet cool genoeg
Marc is de laatste tijd niet zo van de freubel en deed niet mee. Zo is mijn moederdagcadeau nog steeds spoorloos of wieweet, nooit gemaakt? Dat blijft een mysterie. Maar in ieder geval, de oudste twee knutselen wel graag. Lukas maakte liever wat ‘stoers’ en koos, bij gebrek aan stoere auto’s in het ansichtkaartenboek, een robot uit het ‘Het coole jongenskleurboek‘. Hij hield die ook liever voor zichzelf. Zijn moeder en broertje (Julian) kozen samen, heel gênant, een HOLLAND ansichtkaart.
Kleuren
Op de post doen
Julian koos ervoor het kaartje naar Oma van de Kippen te sturen. Hij plakte zelf de postzegel, wat hij nogal een dingetje vond, en op de fiets brachten de we kaart samen naar de brievenbus. Tegenwoordig kan hij er zelf bij en hoef ik hem niet meer op te tillen, wat weer laat zien hoe snel de tijd gaat.
Maandag wordt de bus pas geleegd, dus we moeten nog even geduld hebben voor een reactie. Maar we hebben weer een gezellig uurtje samen gehad en weer wat nieuwe ervaringen opgedaan!
Kleuren


Kijk hier hoe Fleur van mizflurry.nl heel gemakkelijk een geheimtaalbrief maakte met haar kinderen (aanrader!)
Lees hier hoe Saskia van saskiaswereld.nl met haar zoontje ook een kaart stuurt naar opa en oma.
En kijk hier hoe de kinderen van Nathalie op veusteveel.nl kaartjes stuurden naar de buurkinderen vanuit hun vakantieadres.

Published by

12 Replies to “Echte post versturen: een aquarel voor oma!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *