Een kijkje in de schatkist van… Marc!

Zo nu en dan probeer ik ´s ochtends een rondje vieze sokken en onderbroeken te doen in hun slaapkamer als Ian slaapt. Meestal denken ze er zelf aan deze in de was te doen, maar niet altijd. Bovendien belandt er regelmatig wel wat achter een bed, op een kast of een kamer verderop. Meteen even de bedden opmaken en wat zag ik daar?
img_20161102_103056
Een nieuwe schatkist. Eigenlijk ligt deze er al wat weken, maar ik heb weer tijd gevonden er één uit te lichten. Want kennen jullie deze blog nog over de eerste schatkist die ik vond van Lukas? Hilarisch wat ze erin stoppen toch? Nu schrijf ik dus over de schatkist van Marc. Jongens houden namelijk van schatkisten en ik kan je al vertellen dat ik ook al iets in Julian zijn bed heb zien liggen. Bovendien verandert de inhoud van zo´n schatkist ook met de tijd, heb ik al ontdekt. Voldoende om over te schrijven dus.
img_20161102_102713
Marc heeft een kistje in zijn bed liggen tussen de muur en zijn kussen. Deze rammelde nu wel heel erg, dus ik was benieuwd wat erin zat.
img_20161102_102725
Opvallend is dat er ´Julian´ op staat. Dat klopt, wat Julian heeft deze op school gemaakt nog voor de zomervakantie en maakte er vervolgens geen gebruik van. Gelukkig heb ik het nog net niet weggegooid en kaapte Marc deze om zijn gevonden schatten (lees ook over zijn liefde voor kleine prullaria en het wegkapen van onze sleutels) in te bewaren.
img_20161102_102745
Zoals ik al dacht zat er een flinke inhoud in en heb het even moeten ontledigen voor de foto´s.
img_20161102_102811

 • Er zitten kladjes in van Marc uit het notitieblokje van Julian, ooit laten zien in deze post in Knutsels van de Week, ontsnapt aan de papierbak,
 • Een stift, wat absoluut verboden is boven
 • Een Lego schatkist (hoezo dol op schatten?)
 • Een grappig oogmonstertje wat je op je vinger kan klemmen
 • Cijfers en letters uit de magneetkoffer van The Wiggles (The Wiggles, echt een aanrader voor kinderen)
 • Een Thomas de Trein treintje van een herriemakende, flitsende minitreinrails van, hoe kan het ook anders, aliexpress.com
 • Een plant uit een Hema box met plastic speelgoedfiguren
 • Eikels, kastanjes, beukenootjes, met of zonder cryptische aantekeningen. Gevaarlijk voor Ian, dus dat mag momenteel alleen buiten of buiten bereik. De schatkist is een handig alternatief.
 • Playmobil, Lego… voor de hand liggend natuurlijk.

img_20161102_102835
Ik doe de kist gauw weer dicht en laat de boel erin zitten. Marc slaapt vanavond weer lekker in zijn bed bij al zijn schatten…
img_20161102_102731

Bewaren jullie kinderen ook schatten en is daar dan een speciale plek voor bedacht? 

Als je wat duidelijke foto´s stuurt en een toelichtend stukje schrijft naar [email protected] (linken mag) dan vind ik het leuk om dit uit te lichten!

Published by

6 Replies to “Een kijkje in de schatkist van… Marc!

 1. Geweldig, Mylène, mijn oudste van bijna negen jaar, heeft een hele plank met allemaal schatkistjes. De bovenste plank van de kast wel te verstaan. Echt alles van enige waarde, in haar ogen, wordt in de kistjes bewaard. Maar de kistjes op zich zijn ook echt al een ding! Ik vind deze van Marc ook echt heel mooi! Vooral het spiegeltje!

 2. Wat leuk! Ik merk wel dat Mila de kleine koffertjes die ik o.a. van de bibliotheek had gekregen en eentje van een event volstopt met allerlei kleine frutsels. Maar die koffertjes propt ze ook weer in haar speelgoedbakken in de woonkamer (wij hebben een aparte speelhoek voor haar in de huiskamer). Wat er allemaal inzit? Zo’n vingerpoppetje inderdaad. Wat knutseltjes. Autootje. En gewoon kleine frutsels.

 3. Wat leuk dat ze zo’n schatkist bewaren in hun kamer! & echt tof dat je de inhoud met ons deelt! Ik vraag me af of Lenne dat ook zal gaan doen later… Zelf heb ik het nooit gedaan, vanavond eens even aan mijn man vragen of hij het ooit gedaan heeft, haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *