Eropuit | 5x leuke activiteiten op de Hoge Veluwe met kinderen

Eropuit | 6x leuke activiteiten op de Hoge Veluwe met kinderen

De Hoge Veluwe vind ik zo leuk door de weidsheid, de wilde natuur (waar takken echt op de grond blijven liggen en niet uit het zicht worden gehaald) en de vele mooi aangelegde fiets- en wandelpaden.

Met kinderen naar park de Hoge Veluwe

Met de kinderen is dit een ideaal uitje, omdat ze er lekker kunnen spelen én kunnen leren.

1. Museonder

Ten eerste is er een museum waar van alles te ontdekken valt voor volwassenen én kinderen. Het schijnt een heel leuk museum te zijn en ik weet nog uit mijn eigen jeugd dat het indrukwekkend was. Ik moet bekennen dat ik er met mijn eigen kinderen nog niet in ben geweest, maar dat zal ik over niet al te lange tijd gaan doen.

2. Restaurant en educatiewinkel ‘Het Landhuis’

We hebben onlangs met z’n allen heel erg lekker gegeten in het nieuwe restaurant. Marcel en ik gingen voor de fish en chips en de kinderen voor de tosti of kipnuggets met patat. Het was echt heerlijk. Er zijn ook leuke knuffels en boekjes te koop en allerlei andere leuke gadgets en hebbedingetjes. Het weekend dat wij er waren had het vreselijk hard gewaaid, het afval lag er nog… 🙁 Voordeel is wel dat er geen plastic gebruikt werd, maar papier.

 • Educatiewinkel Hoge Veliwe

3. Grote speeltuin

Ten tweede kunnen de kinderen lichamelijk hun energie kwijt aan wandelen, rennen, fietsen, hutten bouwen… Bovendien is er een mooie, natuurlijke speeltuin in het midden van het park die groot genoeg is voor iedereen. Er zijn daar klimtoestellen, touwbruggen, verschillende soorten schommels, glijbanen en een kabelbaan. Er zijn ook voldoende zitplaatsen om te kunnen picknicken.

 • Speeltuin in park de Hoge Veluwe
 • Speeltuin in park de Hoge Veluwe

4. Wilde dieren kijken

Verder kun je er dieren ontdekken, vooral als je er vlak voor zonsondergang stilletjes gaat wandelen of fietsen. Wij hebben er iedere keer weer everzwijnen en verschillende herten kunnen vinden. Laatst zagen we ook een groot mannetjeshert, naar horen zeggen was dat waarschijnlijk Hubertus, het edelhert dat zich weinig aantrekt van mensen en goed te fotograferen is.

 • Dagje uit de op Hoge Veluwe met de kinderen
 • Everzwijnen in park de Hoge Veluwe bij het wildobservatiepunt

5. Fietsen

Omdat er verschillende fietspaden en wandelpaden zijn waaruit gekozen kan worden is het leuk om de kinderen te laten kijken naar paddenstoelen die de weg aanwijzen en de kilometers aangeven. Bovendien zijn er veel heuveltjes waardoor je soms even moet klimmen en daarna snel naar beneden kunt fietsen, met de wind door je haar. De witte fietsen gebruiken die je er overal kunt pakken maken het helemaal hilarisch (vind ik dan). Voor onze twee oudste kinderen (8 en 10 jaar oud) namen we wel hun eigen fietsen mee. De jongsten (4 en 7 jaar oud) konden bij ons achterop, want bijna alle fietsen hebben een kinderzitje achter. Het landschap is heel afwisselend van bos tot zandvlaktes tot hei en duinen. Bij de ingang van het park kun je trouwens voor weinig geld een kleine, duidelijke kaart kopen. Ook voor minder validen en baby’s zijn er rolstoel- en bakfietsen. Geweldig dat hieraan gedacht is.

 • Fietsen op de Hoge Veluwe
 • Dagje uit de op Hoge Veluwe met de kinderen
 • Dagje uit de op Hoge Veluwe met de kinderen

6. Kamperen

 • Kamperen op de Hoge Veluwe
 • Picknicktafel op de camping in park de Hoge Veluwe
 • Vieze voeten mag op de Hoge Veluwe!

Mocht je het park erg leuk vinden, dan kun je er zelfs nog kamperen. De voorzieningen zijn schoon en luxe qua toiletgelegenheid en douches. Er is een leeshoek met te lenen boeken en veel afwasgelegenheid met warm water. Ook op de camping hebben ze voor de kleintjes een leuke speeltuin. Verder zijn overal picknicktafels te vinden. De camping is te vinden bij ingang Hoenderloo.

Dagje uit de op Hoge Veluwe met de kinderen

Published by

1 Reply to “Eropuit | 6x leuke activiteiten op de Hoge Veluwe met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *