Roofvogelshow in Lunteren kijken met de kinderen

Eropuit | Genieten van een roofvogelshow!

Nu ik dit schrijf is het zomer en De Valk Roofvogels geeft in de zomervakantie roofvogeldemonstraties die voor iedereen toegankelijk zijn! Ik werd hierover door Suzanna getipt (dank hiervoor) en ben met de kinderen gaan kijken.

  • Roofvogelshow Lunteren van De Valk Roofvogels

Op de handschoen

Onze kinderen durfden de vogels tijdens de show niet op hun arm te krijgen, maar veel andere kinderen wel. Misschien dat ik over een paar jaar nog eens ga en dat ze dan wél durven. Ze zien er superindrukwekkend uit! De vogels komen trouwens niet zomaar op je handschoen zitten, iemand helpt je hierbij. De handschoenen liggen verspreid in het publiek en iedereen die een vogel op zijn of haar hand wil, kan alvast de handschoen aantrekken. Dan komt de begeleider met de vogel vanzelf naar je toe en geeft iedereen een kans.

De vogels werden trouwens van klein naar groot gepresenteerd, dus de grote zeearend hieronder kwam pas als laatst.

https://www.instagram.com/p/B1KGb69otzX/?utm_source=ig_web_copy_link

Mooie locatie

De roofvogels zaten regelmatig ook op verschillende paraplu’s (het regende) en de kleinste vogel kan (indien gewenst) ook gemakkelijk op iemands hoofd zitten. Verder is er op de plaats van de demonstratie een grote vijver en wat bomen en takken waarin de vogels zich kunnen uitleven. Alles is natuurlijk in de buitenlucht. Er is trouwens voldoende parkeerplek in het nabijgelegen weiland.

Uilskuiken in mand tijdens de roofvogelshow in Lunteren van De Valk Roofvogels
Uilskuiken in mand

De zomershows vinden plaats vlakbij een camping in Lunteren, dus er zullen ook veel bezoekers aanwezig zijn vanuit de omgeving. Er is ruimte genoeg voor iedereen: er zijn eenvoudige bankjes aanwezig en kinderen mogen ook vooraan op het gras zitten.

Woestijnbuizerd tijdens de roofvogelshow in Lunteren
Woestijnbuizerd

Vermaak voor een aantrekkelijke prijs

De prijs is aantrekkelijk: 3 euro per persoon vanaf 4 jaar (houd de site/insta in de gaten voor actuele informatie). Voor deze entreeprijs tijdens de zomershow krijg je een uur lang een demonstratie en de gelegenheid een roofvogel even op je hand (met speciale handschoen) te krijgen en foto’s te maken. De show wordt aan elkaar gepraat door iemand die je allerlei feitjes verteld over de verschillende soorten vogels die gepresenteerd worden en allerlei andere leuke weetjes daaromheen, zoals het middeleeuwse gezegde ‘iemand een loer draaien’.

De valkenier draait een loer - iemand een loer draaien
‘een loer draaien’

Informatie

De Valk Roofvogels zijn actief op Insta en geven hier onder andere ook aan wanneer de shows plaats vinden. Door de prachtige foto’s heb je alleen maar meer zin om te gaan. Op de website kun je nog kijken naar andere mogelijkheden om de vogels te bewonderen of workshops te volgen. Je kunt zelfs de trouwringen laten brengen door een roofvogel tijdens je bruiloft. Op hun insta zie je daar wat mooie foto’s van.

Maraboe tijdens de roofvogelsshow in Lunteren van De Valk Roofvogels
Maraboe

Ondanks de lichte regenbuien hebben we toch kunnen genieten van de mooie vogels: de veren, de ogen, de mooie bewegingen, sommigen heel imposant, anderen heel grappig. Veel soorten waren te zien zoals de giervalk, de Amerikaanse zeearend, de woestijnbuizerd, de uilskuiken, de Amerikaanse torenvalk, de maraboe, de oehoe en de kuifcaracara (die heel opvallend en snel over de grond loopt). Ondanks het grote publiek is er genoeg gelegenheid om vogels goed te kunnen bekijken. Ze worden onder andere gelokt met kleine schaaltjes voer die in het gras worden gelegd, dus ze komen niet vanzelf te dichtbij. Mocht je van fotografie houden, dan is dit ook een mooie gelegenheid om mooie foto’s te maken. Aanrader dus!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *